ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ- 2 ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ- 2 ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ- 2 ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Ολοένα και περισσότερα είναι πλέον τα ζευγάρια στην Ελλάδα που επιλέγουν το σύμφωνο συμβίωσης αντίτου παραδοσιακού γάμου. Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 τη συγκεκριμένη επιλογή έκαναν 1.100 ζευγάρια με την εκτίμηση που υπάρχει, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ότι φέτος θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης του 10%-15% στο συνολικό αριθμό των σύμφωνων συμβίωσης που θα υπογραφούν. Μόνο στον Δήμο Αθηναίων έχουν κατατεθεί περί τα 450 σύμφωνα συμβίωσης τόσο από ετερόφυλα όσο και από ομόφυλα ζευγάρια.
Η ανοδική πορεία του αριθμού των συμφώνων συμβίωσης αποτυπώνεται ως εξής: - το 2013 είχαν συναφθεί μόλις 482 - το 2014 είχαν φτάσει τα 1.568 - το 2015 εκτοξεύτηκαν στα 2.535 - το 2016 έφτασαν τα 3.678 Σύμφωνα με εκτιμήσεις την ανοδική πορεία του αριθμού των συμφώνων συμβίωσης βοήθησε η ψήφιση τον Δεκέμβριο του 2015 της διάταξης που προβλέπει την επέκτασή τους και στα ομόφυλα ζευγάρια προκειμένου να θωρακιστούν περισσότερο σε εργασιακό, κληρονομικό, συνταξιοδοτικό και φορολογικό επίπεδο. 
Πηγή: Καθημερινή
Σύμφωνα με το kalamatanews.gr έχουν υπογραφεί και 2 σύμφωνα συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια αλλά δεν υπάρχει εικόνα για όλο το Νομό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages