ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΟΧΙ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΟΧΙ!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΟΧΙ!

Share This
Έως και τέσσερις μήνες φτάνει η αναμονή προκειμένου οι πάσχοντες από καρκίνο να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
 Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι κάθε χρόνο 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, ενώ ακόμα παραμένουν αναξιοποίητα τα 10 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα που δώρισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πριν τρία χρόνια, στο ΕΣΥ. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν τρία ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ στις χώρες μέλη της ΕΕ η αναλογία είναι 6 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το δημόσιο σύστημα υγείας αντιμετωπίζει εκτός από την έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και μεγάλη έλλειψη τεχνολόγων, ακτινοθεραπευτών και ακτινοφυσικών, αφού το 35% των οργανικών θέσεων είναι κενές. «Λειτουργούν ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα 45 ετών που είναι για απόσυρση, ενώ τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε για την απόσυρση των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων κοβαλτίου ή καισίου.
Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι ανίκανοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες αγοράς ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων με προγράμματα ΕΣΠΑ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο παράλληλα για χρυσές δουλειές των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων που διαθέτουν Γραμμικούς Επιταχυντές, καθώς το κόστος φτάνει τα 4.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία υποστηρίζουν ότι απαιτείται η αγορά 50 Γραμμικών Επιταχυντών (αξίας 100 εκατ. ευρώ) προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι καρκινοπαθείς και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Και προτείνουν την εξοικονόμηση του απαιτούμενου ποσού από τους αντικαρκινικούς εράνους που έχουν διενεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ζητώντας να μάθουν τί έχουν απογίνει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages