ΣΩΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Τ-2- Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΩΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Τ-2- Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΑ

ΣΩΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Τ-2- Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΑ

Share This
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ),με αφορμή την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 την Τετάρτη (03/01/2017) δύο ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό. 
Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: 
«Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα. Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. To T-2 είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. 
Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν. Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου. 
Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος) Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ Μήκος: 11.8μ Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια» Πηγή: ΓΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages