Τραμ… όπως παλιά μέχρι και τη Ναυαρίνου προτείνει ο Μ. Αντωνόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τραμ… όπως παλιά μέχρι και τη Ναυαρίνου προτείνει ο Μ. Αντωνόπουλος

Τραμ… όπως παλιά μέχρι και τη Ναυαρίνου προτείνει ο Μ. Αντωνόπουλος

Share This
Την εγκατάσταση τραμ από την Κεντρική Αγορά μέχρι και τη Ναυαρίνου προτείνει ο Μ. Αντωνόπουλος. Δείτε αναλυτικά τι σημειώνει:
“Μια νέα παρέμβαση κυκλοφοριακή βιώνουμε όλοι οι δημότες στην Ναυαρίνου τελευταία. Αμφιλεγόμενη για πολλούς, με πολλά υποκειμενικά στοιχεία. Σοβαρές αντιδράσεις ακούγονται τελευταία από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών λόγω έλλειψης πρόσβασης στις επιχειρήσεις.
Υπάρχουν όμως και ισχυρά πλεονεκτήματα της παρέμβασης που θα πρέπει να αναφερθούν ως αντίλογος και δείχνουν στοιχεία αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου τουλάχιστον την θερμή περίοδο που κορυφώνεται η κίνηση, η θερμοκρασία και τώρα τελευταία τα κρούσματα του κορωνοιου.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι χρειαζόμαστε και θα μπορούμε να έχουμε περισσότερο διαθέσιμο χώρο, αφού σε καμμία περίπτωση δεν χωραμε όλοι σε ένα πεζοδρόμιο, μαζί με τους ποδηλάτες και σαφώς υπάρχει αναβάθμιση της ποιότητας από τη μείωση των ρύπων και του θορύβου, που ήταν σε υπερβολικά, για την δημόσια υγεία επίπεδα. Ειδικότερα οι επισκέπτες θα έμεναν ευχάριστα εκεί για διανυκτέρευση, εστίαση, καθώς και για τα μπάνια τους, αν επεκτείναμε το μέτρο από τις 10.00 και μετά.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι παράλληλα με όλες τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, δεν θα πρέπει να ανοίξουμε κάθετους δρόμους, και να βελτιώσουμε άμεσα την ποιότητα και τη συχνότητα των συγκοινωνιών, κυρίως με ηλεκτρικά και ευέλικτα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η καλύτερη πρόταση για την Ναυαρίνου ήταν και είναι η εγκατάσταση γραμμής τραμ μέχρι την κεντρική αγορά της πόλης, μέσω του υφιστάμενου δεν δικτύου του ΟΣΕ. Προφανώς η πρόσβαση σε όλες της πεζοδρομημένες ζώνες σύγχρονων πόλεων εξυπηρετείται με καλές συγκοινωνίες.
Άλλωστε γι’αυτό τα μέτρα έχουν περιορισμένη ισχύ και ένα τμήμα ανάμεσα στις δύο ζώνες παραμένει σε πλήρη πρόσβαση από τα αυτοκίνητα.
Είναι μια καλή ευκαιρία να γυρίσουμε σε μία πόλη καθαρή χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, χωρίς ατυχήματα με ασφάλεια στην επικοινωνία και στις συναθροίσεις σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Τα χρήματα που θα λείψουν προσωρινά σε κάποιους θα γυρίσουν πίσω από την ποιότητα ζωής σύντομα πολλαπλάσια.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages