Καφαντάρης: «Υδατοδρόμιο Πύλου» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καφαντάρης: «Υδατοδρόμιο Πύλου»

Καφαντάρης: «Υδατοδρόμιο Πύλου»

Share This


Ως ένα όραμα που παραμένει στα σχέδια χαρακτηρίζει το υδατοδρόμιο Πύλου ο πρώην δήμαρχος Πύλου Νέστορος και γραμματέας ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, με αφορμή την 17μηνη απραξία επί του θέματος  παρά τα βήματα που είχαν γίνει στο παρελθόν και επί δημαρχοντείας του.

“Ένας τόπος που σχεδιάζει για το μέλλον , πρέπει να δημιουργεί τις υποδομές ώστε να είναι πάντα μπροστά.
16 Μαΐου 2016: Αναθέσαμε ως Δημοτική Αρχή την δημιουργία του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πύλου στην εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, η οποία είχε ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα. Είμαστε ο πρώτος Δημος της Πελοποννησου που μπαίνει μπροστά.
9 Ιανουαρίου 2019: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα για την Ασφάλεια των Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του κώδικα ISPS είναι υποχρεωτική για λιμάνια που φιλοξενούν αλλοδαπούς επισκέπτες, κρουαζιερόπλοια και φυσικά Υδροπλανα. ( Περίφραξη της ζώνης ISPS, Εγκατάσταση ενός ενοποιημένου οικίσκου για την Ασφάλεια της Λιμενικής Εγκατάστασης, κέντρο ελέγχου των καμερών επιτήρησης και μαγνητική πύλη ελέγχου των επιβατών).
14 Μαρτίου 2019: Η μελέτη του υδατοδρομίου κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Το έργο θα υλοποιηθεί στη δυτική προκυμαία του λιμανιού της πόλης, στον όρμο του Ναβαρίνου.
19 Ιουνίου 2019: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την 305 απόφαση του γνωμοδότησε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Υδατοδρόμιο Πύλου».
28 Ιουνίου 2019: Μετά από την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μ. Π. Ε. προχωρά άμεσα για αδειοδότηση το Υδατοδρόμιο της Πύλου, το δεύτερο της Πελοποννήσου, ύστερα από αυτό της Πάτρας. «Ένας ακόμα αναπτυξιακός στόχος κατακτιέται» έγραφαν τότε τα Μέσα Ενημέρωσης .
Έχουν περάσει 17 μήνες… κανένα νέο καμία ενημέρωση…
Όταν άλλοι Δήμοι τρέχουν για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και ετοιμάζονται , εμείς οπισθοδρομούμε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages