Αγρότες Μεσσήνης και Χανδρινού: Ξεκινούν δυναμικά τις κινητοποιήσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγρότες Μεσσήνης και Χανδρινού: Ξεκινούν δυναμικά τις κινητοποιήσεις

Αγρότες Μεσσήνης και Χανδρινού: Ξεκινούν δυναμικά τις κινητοποιήσεις

Share This


 TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

“Καλούμε μαζικά όλους τους αγρότες να συμμετέχουν στον αγώνα με κάθε τρόπο, να συνεχίσουν να ενισχύουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα σημεία συνάντησης του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, στο “Σταθμό” και του Αγροτικού συλλόγου Χανδρινού στο κεντρικό δρόμο του χωριού.
Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία. Ο αγώνας αφορά την επιβίωσή μας, εμάς και των οικογενειών μας. Τα αιτήματα μας, ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι, και μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας.
Διεκδικούμε:
• Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα).
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
Δακοκτονία:
• Να γίνει άμεσα καταγραφεί της ζημιάς από τον δάκο και άλλες ασθένειες, να δοθεί αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.
• Να εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του και για τη συμβατική και για τη βιολογική καλλιέργεια. Να αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ το 100% της ζημιάς από το δάκο, χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.
• Άμεση στελέχωση όλων των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των ασθενειών, παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγωγής. Άμεση και επίσημη ενημέρωση των αγροτών, από το Κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες, με κρατική ευθύνη να αντιμετωπιστεί το γλοιοσπόριο.
Όλοι στον δρόμο του αγώνα!
Δεν μας ξεγελάει η κοροϊδία των ψευτοπαροχών της κυβέρνησης, ούτε η λάσπη και η καταστολή!
Πρόγραμμα:
• Συνέντευξη τύπου των Δ.Σ. των αγροτικών συλλόγων την Παρασκευή 10-2-2023 τις 12 το μεσημέρι στον «Σταθμό» στην Μεσσήνη
• Γενική συνέλευση με θέμα «κλιμάκωση κινητοποιήσεων» στο Χανδρινού το Σάββατο 11-2-2023 στις 7 το απόγευμα.
• Σύσκεψη με γλέντι στην Μεσσήνη στο «Σταθμό» την Κυριακή 12-2-2023 στις 7 το απόγευμα”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages