Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Share This
Μήνυμα ενότητας της ΝΔ έστειλε από τη Μεσσηνία ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη σαν μια γροθιά και κυβερνά τη χώρα και έχει ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελλάδα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης,  εστιάζοντας στα όσα προσέφερε στον τόπο κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του που κράτησε τη χώρα όρθια. «Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με τη στάση του στην περίοδο της κρίσης κατέστησε τη ΝΔ «φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα».
Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το καλοκαίρι του 2012, είπε ότι ήταν «μια σύμπλευση εθνικού καθήκοντος» και επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας...»
Πριν από την κομματική εκδήλωση ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τριφυλίας. Συνομίλησε με το Δήμαρχο Γ. Λεβεντάκη, παρουσία των Βουλευτών Μ. Χρυσομάλλη και Π. Μαντά, του Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Αναστασόπουλου, ενώ ενημερώθηκε για τα βασικά προβλήματα και τις διεκδικήσεις της περιοχής. Κατά την διάρκεια της κομματικής εκδήλωσης ο κ. Θεοδωρικάκος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για την 30ετή και πλέον προσφορά του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, τον πρώην Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Ηλία Τσίγγανο.
Στην ομιλία του προς τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, στην οποία παρίσταντο ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας και οι Δήμαρχοι του Νομού, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:
«Αισθάνομαι ξεχωριστή χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στον πανέμορφο τόπο σας και στην αγαπημένη μου Μεσσηνία. Επιτρέψτε μου κατ’ αρχήν να σας μεταφέρω τον θερμό φιλικό χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιτρέψτε μου επίσης στην αρχή να σας συγχαρώ όλες και όλους για τη μεγάλη σας συμβολή στις νίκες της παράταξης τη χρονιά που πέρασε. Χάρη στη δική σας προσπάθεια έγινε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε Περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Νίκας, εξελέγησαν οι βουλευτές μας και είχαμε κι αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές σε όλους τους δήμους του Νομού Μεσσηνίας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Αυτές τις μέρες του νέου χρόνου που έχει ξεκινήσει πριν από ενάμιση μήνα περίπου, έχω πάει σε 20 περίπου αντίστοιχες εκδηλώσεις και στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκινώντας από τη Μακεδονία μας και ερχόμενος σιγά-σιγά προς τα κάτω. Βρήκα παντού το ίδιο κλίμα. Αγάπη, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και προσδοκίες των ανθρώπων ότι ο Κυριάκος
Μητσοτάκης, που ξεκίνησε πολύ δυνατά στις 7 Ιουλίου, θα προχωρήσει τη χώρα μπροστά. Με σταθερό χέρι, γνωρίζοντας πολύ καλά που πηγαίνει και δίνοντας ξανά αληθινή ελπίδα στους Έλληνες ότι αυτός ο τόπος που έχει μια εκπληκτική ιστορία, η οποία μας κάνει  περήφανους, είναι έτοιμος –μαζί μας, μαζί με τις επόμενες γενιές- να γράψει τη δική του καινούρια ιστορία, η οποία κι αυτή θα μας κάνει υπερήφανους. Ήρθα στον τόπο σας θέλοντας να υπογραμμίσω ότι εδώ στη Μεσσηνία οι άνθρωποι έχουν δώσει πολύ μεγάλες μάχες για την παράταξή μας. Ήρθα στον τόπο σας για να υπογραμμίσω ότι η Μεσσηνία έχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Αλλά επέλεξα για να έρθω σήμερα σε αυτή την εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, για να μιλήσω σε εσάς, τους Μεσσήνιους, που ταυτίζεστε με έναν μεγάλο
πολιτικό και έναν από τους σπουδαίους ηγέτες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τον σεβασμό όλων μας και ασφαλώς έχει και τον σεβασμό όλων των Ελλήνων, γιατί σφράγισε την πολιτική ζωή του τόπου όταν στην κορύφωση της κρίσης που χτύπησε τη χώρα μας, μια κρίση που διέλυσε ολόκληρο το πολιτικό στερέωμα- θυμηθείτε τις σκληρές εκλογές, της οργής, του 2012- μπόρεσε να κρατήσει την παράταξη της ΝΔ και ενωμένη και δυνατή. Και έκανε τη ΝΔ τότε έναν φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα του λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα. Είναι ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πήρε μια Ελλάδα σε καθυστέρηση και την παρέδωσε σε ανάπτυξη.
Και ας μην ξεχνάμε ότι αν το 2014 η κυβέρνησή του δεν έπεφτε με εκείνο το άθλιο παιχνίδι γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που έπαιξε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, η χώρα μας θα είχε ακολουθήσει τον δρόμο της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας. Δεν θα είχαμε χάσει 180 δισ. ευρώ εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και των τυχοδιωκτισμών του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, οι
οποίοι όπως απέδειξαν τις τελευταίες μέρες στη Βουλή στην πραγματικότητα παραμένουν αμετανόητοι.
Λίγα λόγια αυτοκριτικής δεν λένε σε κανέναν τίποτε, όταν έχεις προκαλέσει τόση ζημιά στην Ελλάδα. Γιατί δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει πραγματική αυτοκριτική για όσα αρνητικά συσσώρευσαν στον τόπο μας με βαριές συνέπειες για την οικογένεια καθενός από εμάς, σε κάθε μέση ελληνική οικογένεια. Και ο Σαμαράς, βλέποντας τότε εκείνες τις ανάγκες των καιρών, δεν δίστασε να συνεργαστεί με κόμματα που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά είχαν κοινή αντίληψη για τον δρόμο της Ευρώπης και της Δημοκρατίας. Και έτσι πέτυχε να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας, αλλά και να διευρύνει την πολιτική επιρροή της ΝΔ. Η σύμπλευση τότε της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και με τη Δημοκρατική Αριστερά ήταν μία σύμπλευση εθνικού καθήκοντος. Γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Σαμαράς υπήρξε πρωθυπουργός μιας τριτοκομματικής κυβέρνησης. Θα μου επιτρέψετε, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σήμερα να πω, εδώ από τη Μεσσηνία, ότι αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Νιώθω την ανάγκη να πω ότι ο Αντώνης Σαμαράς σφραγίζει την πολιτική μας ζωή και με την υποδειγματική κομματική του συμπεριφορά αυτά τα χρόνια. Όπως ως πρωθυπουργός έβαλε το συμφέρον της πατρίδας του πάνω από το κόμμα, έτσι και ως πρώην πρόεδρος του κόμματος βάζει το καλό της παράταξης πάνω από κάθε άλλη σκοπιμότητα. Γι’ αυτό και σήμερα, όπως και χθες, όπως και αύριο, στέκεται υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό του
εκλεγμένου αρχηγού μας και εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο κι αν κάποιοι ματαιοπονούν, όσο κάποιοι φαντάζονται ότι μπορούν να
σπείρουν διχόνοιες, η αλήθεια είναι μία: η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη σαν μια γροθιά, σαν ένας άνθρωπος κυβερνά τη χώρα και έχει ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός μας είναι ένας ηγέτης μακράς πνοής. Είναι ένας μοντέρνος πολιτικός που όχι απλά με τη σειρά του κράτησε ενωμένη την παράταξη αλλά κάθε μέρα διευρύνει τις δυνάμεις της. Κι έτσι κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία να πετύχει το ιστορικό 40% στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Κι όπως πολύ σωστά λέει ο πρωθυπουργός μας, οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι, ειδικά αυτές τις μέρες. Η ΝΔ είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και δίνει προοπτική στον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν μια διπλή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτον, να πάει μπροστά την οικονομία και να δώσει ευημερία σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση. Ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη την οποία ο κ. Τσίπρας κόντεψε να την εξαφανίσει με την τραγική υπερφορολόγηση.
Η δεύτερη εντολή που πήρε ο πρωθυπουργός μας από τον λαό, με την ψήφο του, είναι να κάνει την Ελλάδα κράτος, να ανασυγκροτήσει το κράτος μας και ο Μητσοτάκης με πράξεις υλοποιεί γρήγορα την εντολή του ελληνικού λαού. Νομοθετεί τις δεσμεύσεις και υλοποιεί το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει. Μέσα σε 7 μήνες:
Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ 22% και τώρα μειώνεται περεταίρω 8%.
Μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές για τους μισθωτούς, τους
συνταξιούχους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες.
Μειώθηκε η φορολόγηση των πιο αδύναμων, όσων έχουν φορολογητέο εισόδημα
μέχρι 10.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του
τέλους επιτηδεύματος σταδιακά μέσα σε αυτό τον χρόνο. Βάλαμε τέλος στο άσυλο της ανομίας στα Πανεπιστήμια, εκεί που τα παιδιά μας δεν μπορούσαν να πηγαίνουν κανονικά στις πανεπιστημιακές αίθουσες για να κάνουν μάθημα από τους διάφορους τυχοδιώκτες, ναρκέμπορους και εγκληματίες που είχαν καταλάβει τις πανεπιστημιακές σχολές. Αυτή η κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει επίδομα γέννησης 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί. Και νοιάζεται και παλεύει να κρατήσει στην Ελλάδα τους νέους ανθρώπους και να φέρει πίσω τα 500.000 παιδιά που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Αυτή η κυβέρνηση, με την τεράστια προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών, έκανε κάτι που δεν είχε γίνει 50 ολόκληρα χρόνια, έδωσε το δικαίωμα –εμπράκτως- της ψήφου στους Έλληνες μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση νομοθέτησε μέσα στο καλοκαίρι, ό,τι χρειαζόταν, για να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Και έχει αποδείξει 7 μήνες τώρα ότι είναι η κυβέρνηση που ενισχύει την Αυτοδιοίκηση, με νέες εξουσίες, με νέες αρμοδιότητες, με νέες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου η αυτοδιοίκηση να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της.
Και πράγματι, έχουμε μπροστά μας, αγαπητέ Περιφερειάρχη, έναν καινούριο νόμο, ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος μέχρι τον Ιούνιο, με τον οποίο θα ξεκαθαρίσουμε τελείως, ποιες είναι οι αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών, ώστε να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τι περιμένει από τον κάθε θεσμό και να γνωρίζουν και οι άνθρωποι που υπηρετούν αυτούς
τους θεσμούς τι ακριβώς ευθύνες έχουν. Θέλω να σας πω ότι η πρόθεση η δική μου και φυσικά η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, γιατί αυτήν εκφράζω ως υπουργός του, είναι να δώσουμε καινούριες αρμοδιότητες και καινούριες εξουσίες και στους Δήμους και
στις Περιφέρειες. Και οι εξουσίες που θα δώσουμε δεν θα είναι στα λόγια. Θα συνοδεύονται από το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα μετακινηθεί από τις κρατικές υπηρεσίες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες μαζί με τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους. Με μόνο ένα κριτήριο: Η εξουσία πιο κοντά στον πολίτη, οι πολίτες πιο κοντά στις εξουσίες που ασκούνται από την αυτοδιοίκηση και καλύτερα αποτελέσματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Κανείς δεν μπορεί να νοιάζεται περισσότερο από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τ ν υγεία των ανθρώπων σε μια περιοχή, και για το τι παιδεία παίρνουν τα παιδιά τους. Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για να γίνονται γρήγορα τα έργα, να μην καθυστερούν οι αδειοδοτήσεις, να μη ψάχνουνε να βρούνε τις περιβαλλοντικές μελέτες και ποιος θα τις
εγκρίνει. Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Και αυτόν τον νόμο θα τον φτιάξουμε μαζί, φίλες και φίλοι. Μαζί με τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης, μαζί με την ελληνική κοινωνία.
Και να μου επιτρέψετε να πω και κάτι ακόμα: Θα δοκιμάσω να κάνω το ίδιο που έκανα με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Μου πήρε 100 μέρες για να συνεννοηθώ με τα άλλα κόμματα. Ήθελε υπομονή, ήθελε ανοχή, ήθελε σεβασμό. Θα κάνουμε το ίδιο γιατί πιστεύω ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν μεγάλες συναινέσεις, να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, ώστε όποιος και αν κυβερνήσει την χώρα τα επόμενα 10, 20, 30 χρόνια να τη σεβαστεί και να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι’ αυτή τη
χώρα. Το δεύτερο που θέλω επίσης να σας πω, το κουβεντιάσαμε νωρίτερα με τον
κ. Δήμαρχο Τριφυλίας, είναι ότι αυτή τη βδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει την χρηματοδότηση ενός πολύ μεγάλου πακέτου αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι προκάτοχοί μας είχαν ονομάσει αυτό το έργο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και είπα ότι ο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» θα έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο φιλαλήθης. Εννοούσα την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία είχε εγγράψει έργα 1,3 δις ευρώ. Επαναλαμβάνω 1,3 δις ευρώ ενώ είχε στα συρτάρια της 134 εκατομμύρια. Τόσο νοικοκυραίοι, 10 φορές επάνω. Και
είπα την αλήθεια στους δημάρχους αλλά δεν έμεινα εκεί. Δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και δεν παραδοθήκαμε. Και σταματήσαμε να το πολυλέμε. Η δουλειά που κάναμε ήταν πολύ σκληρή. Συνεργάστηκα πάρα πολύ με τον κ. Δημήτρη Σταμάτη, τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, συνεργάστηκα με τον αρμόδιο υφυπουργό οικονομικών, τον κ. Σκυλακάκη και 15 φορές συνάντησα τον υπεύθυνο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  επενδύσεων για την Ελλάδα. Και έτσι μέσα στην εβδομάδα, θα είμαι στην ευχάριστη θέση να
ανακοινώσω ένα πολύ υψηλό πακέτο, πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από αυτήν, που υποτίθεται ότι υπήρχε πριν, γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε. Και με αυτό το πακέτο  διασφαλίζουμε όχι μόνο εκείνα τα έργα του 1,3 δις ευρώ αλλά και πάρα πολλά καινούρια έργα, τα οποία θα τα φτιάξουμε από κοινού με την αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό ζήτησα από τον δήμαρχό σας, όπως το ζητώ και απ’ όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας, να προετοιμαστούν ταχύτατα γιατί θα πρέπει στις αμέσως επόμενες εβδομάδες να συγκεκριμενοποιήσουμε με τις κατάλληλες διαδικασίες, με ό,τι χρειάζεται, το ποια έργα θα
κάνουμε στην Μεσσηνία. Για να αφήσουμε ένα ισχυρό, αναπτυξιακό αποτύπωμα. Και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι για την πανέμορφη περιοχή σας, εξελίσσονται δυο πολύ  σημαντικές παρεμβάσεις.
Η μια, αγαπητέ πρόεδρε, της ΔΗΜΤΟ αφορά το θέμα του δρόμου που θίξατε πριν στην ομιλία σας. Ο περιφερειάρχης μας, μαζί με τον υπουργό υποδομών, τον κ. Καραμανλή, σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού είναι πολύ κοντά στο να δώσουν την οριστική λύση, η οποία θεωρώ ότι θα οδηγήσει σε αποτελέσματα, σε κάθε περίπτωση μέσα σε αυτήν την τετραετία. Για να μπορούν οι κάτοικοι αυτού του δήμου, να είμαστε όλοι συνδεδεμένοι
με το εθνικό οδικό δίκτυο με ασφάλεια και ταχύτητα, όπως αξίζει στους ανθρώπους αυτής της περιοχής και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Ταυτόχρονα γίνονται σοβαρές ενέργειες από την Επιτροπή περιβάλλοντος, προκειμένου να βρεθεί λύση στο διάταγμα το οποίο εμποδίζει την αναπτυξιακή αξιοποίηση της παραλίας της περιοχής. Ένα θέμα αρκετά σύνθετο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα δοθούν οι δυνατότητες να το αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι ενδιαφέρει άμεσα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το αναφέρω σήμερα εδώ.
Φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου ολοκληρώνοντας αυτή την ομιλία, να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο σε ολόκληρη τη χώρα, όπου κι αν πήγα, βλέπω ότι απασχολεί όλους τους Έλληνες και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Ο δρόμος προς τα εμπρός που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασφαλώς δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, υπάρχουν αγκάθια και η πραγματικότητα είναι ότι η γειτονική χώρα, η Τουρκία του κ. Ερντογάν, δυστυχώς προκαλεί συστηματικά. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συχνά πυκνά ξεσπά σε παραληρήματα σε βάρος της χώρας μας. Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση με ενότητα του λαού μας, με ψυχραιμία,  αποφασιστικότητα και σχέδιο. Η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν πρόκειται και ποτέ να δεχθεί απειλές από κανέναν. Γι’ αυτό θα προστατεύσουμε, με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, οποιαδήποτε
παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και όπως το έχουμε κάνει λοιπόν πράξη, μέσα στην παράταξή μας, έτσι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίζουμε τις εχθρικές προκλήσεις, σαν ένας άνθρωπος. Το εγγυάται αυτή η παράταξη, η οποία είναι ταυτισμένη με
τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Το εγγυάται ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον σταθερό δρόμο που ακολουθεί για την πορεία του τόπου. Σας εύχομαι από την καρδιά μου να έχετε μια καλή χρονιά, με υγεία, με αγάπη για τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας, με δημιουργικότητα και την οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας πάντα ισχυρή και προωθώντας τις νέες δυνάμεις. tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages