Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου

Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου Δήμος Καλαμάτας: Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου

Share This

 


Την έγκριση συμμετοχής στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ με την κατάθεση πρότασης με τίτλο «Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου πρώην ηλεκτρικής εταιρείας»  προϋπολογισμού 831.000,00€, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Πρόκειται για πρόταση που είχε κατατεθεί στο «Φιλόδημος Ι», δίχως να προλάβει να αξιολογηθεί πριν την αντικατάστασή του. Ο Δήμος άμεσα κινήθηκε και εκμεταλλευόμενος τον άξονα «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, υποβάλει νέα πρόταση χρηματοδότησης, σύμφωνα με την μελέτη που είχε συνταχθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το εν λόγω κτίριο αποτελούσε τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Καλαμάτας, κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και στο ισόγειο λειτουργούσαν τα γραφεία της εταιρίας, ενώ στον όροφο βρισκόταν η κατοικία του εκάστοτε διευθυντή. Το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας σταμάτησε να λειτουργεί το 1959 μετά την εξαγορά της εταιρείας από την ΔΕΗ και για 25 περίπου χρόνια χρησιμοποιείτο ως αποθήκη από τον Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΗ αντίστοιχα.

Αντικείμενο της μελέτης, είναι η επισκευή και επαναλειτουργία του διώροφου κτιρίου συνολικής επιφανείας 335,00 τ.μ., που αναπτύσσεται σε δύο ίσης επιφανείας επίπεδα – ιδιοκτησίας πλέον του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου.

Στην πρώτη στάθμη ισογείου, προτείνεται η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει το αξιόλογο βεστιάριο του δημοτικού θεάτρου. Στο ισόγειο θα λειτουργήσει συγχρόνως και το θεατρικό εργαστήριο, με θεατροπαιχνίδια, θεατρικά σεμινάρια, πρόβες και ανάγνωση θεατρικών κειμένων. Θα κατασκευαστούν επίσης τουαλέτες, μια εκ των οποίων θα προορίζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στον όροφο του κτιρίου, προτείνονται οι παρακάτω λειτουργίες:

  • Γραφείο για τον εκάστοτε Καλλιτεχνικό Διευθυντή
  • Δημιουργία χώρου για το αρχείο του Δημοτικού Θεάτρου
  • Στον Ά όροφο θα εγκατασταθεί το Φροντιστήριο του Θεάτρου
  • Στον Ά όροφο επίσης, διαμορφώνεται χώρος ραφής νέων κουστουμιών και μεταποίησης των υπαρχόντων για τις ανάγκες των θεατρικών παραστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages