Εγκρίθηκε το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εγκρίθηκε το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας

Εγκρίθηκε το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας

Share This

 Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, το πρακτικό ελέγχου


των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου και κατακυρώθηκε η δημοπρασία του έργου «Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας ΔΕ Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης της ΠΕ Πελοποννήσου» στην ανάδοχο εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε.

Σε ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι:

“Πρόκειται για ένα έργο που λύνει οριστικά προβλήματα διάβρωσης στον Άγιο Ανδρέα εκατέρωθεν του αλιευτικού καταφυγίου και βορειότερα αυτού. Το έργο,που έχει προϋπολογισμό  3,5 εκ. ευρώ,εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χλμ. και χρηματοδοτείται  από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.  Είναι ένα έργο το οποίο χρειάζεται η περιοχή, επειδή στοχεύει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από την διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι:

“Εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε η προετοιμασία του, συγκεκριμένα επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε η μελέτη του, στη συνέχεια εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, ήρθε όμως η ώρα που θα υλοποιηθεί από την δική μας περιφερειακή αρχή, ένα έργο που θα προστατεύει το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα,το οποίο πλήττεται ανεπανόρθωτα από τη διάβρωση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages