Εθελοντικός καθαρισμός στον κεντρικό δρόμο Στούπας – Καρδαμύλης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εθελοντικός καθαρισμός στον κεντρικό δρόμο Στούπας – Καρδαμύλης

Εθελοντικός καθαρισμός στον κεντρικό δρόμο Στούπας – Καρδαμύλης

Share This

Μια α

κόμα αξιέπαινη δράση από εθελοντές του συλλόγου “Καθαρή Μάνη” που το περασμένο Σάββατο, καθάρισαν τον κεντρικό δρόμο Στούπας – Καρδαμύλης κι έδωσαν το μήνυμα στους διερχόμενους οδηγούς να μην πετάνε σκουπίδια και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.

 

Αυτή δεν ήταν η μοναδική τους δράση καθώς την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν την πρώτη ενημέρωση μιας γειτονιάς της Στούπας με θέμα την “Διαλογή των σκουπιδιών στα σπίτια μας και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον πράσινο/γκρι κάδο”. Η ανταπόκριση των πολιτών της περιοχής ήταν ευχάριστη και συγκινητική και διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι είναι ήδη ευαισθητοποιημένοι στην ανακύκλωση και την χρήση των οργανικών αποβλήτων στη δημιουργία κομπόστ ή για την σίτιση των ζώων.

Οι ενημερωτικές αυτές καμπάνιες γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, συλλόγους και κατοίκους εθελοντές και θα συνεχιστούν σε όλα τα χωριά του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η κα Χριστοφιλοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου “Καθαρή Μάνη” που έλαβε την πρωτοβουλία της δράσης, η οποία έγινε σε συνεργασία με τοπικά συμβούλια, ΓΑΙΑ, τον Σύνδεσμο Καταλυματιών, την Συντονιστική επιτροπή εθελοντών και κατοίκους, ευχαριστούν πολύ για την παρουσία και υποστήριξη του το τοπικό συμβούλιο Στούπας Νεοχωρίου.
Ομιλία του Σταύρου Αργυρόπουλου στη Στούπα
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 5 μμ στο καφέ Ακταίο στη Στούπα θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Σταύρου Αργυρόπουλου, πρώην δημοτικού συμβούλου Σπάρτης , επιχειρηματία, συνιδρυτή με άλλους 140 Σπαρτιάτες της Λακωνικής Βιοενεργειακής Εταιρείας ανακύκλωσης στη Σπάρτη και πρωτεργάτη στην Πελοπόννησο στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας και Διαλογής στη πηγή.
Ο κ. Αργυρόπουλος θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την Ανακύκλωση Κομποστοποίηση και θα λύσει απορίες για την διαδικασία δημιουργίας πράσινων σημείων στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages