30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του «Ψηφιακού Μουσείου «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του «Ψηφιακού Μουσείου «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821»

30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του «Ψηφιακού Μουσείου «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821»

Share This

 


Με ιδιαίτερη χαρά το ερευνητικό πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» σας προσκαλεί  στα εγκαίνια του «Ψηφιακού Μουσείου «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821» τα οποία θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 18:00 στο παλαιό Δημαρχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Το μουσείο φιλοξενείται σε αίθουσα στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση.

Το μουσείο έχει ψηφιακό επετειακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα ώστε να ενθαρρύνει την εμπέδωση της ιστορικής μνήμης μέσω της δημιουργικής διάδρασης. Στην αίθουσα υπάρχουν οθόνες προβολής οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με το 1821 ενώ παράλληλα εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης. Τέλος, στο χώρο δεσπόζει μια διαδραστική τράπεζα μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους αναφορικά με το ρόλο της πόλης μας στα χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Το μουσείο αποτελεί μια σημαντική συμβολή στα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και της χώρας καθώς είναι το πρώτο του είδους του αποκλειστικά για το 1821 που ολοκληρώθηκε εν μέσω πανδημίας. Εξαιτίας της ιδιαίτερης υγειονομικής συγκυρίας, για την εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages