Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς

Share This

 


Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέστηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Ακολουθία στην Ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς Καλαμάτας.

Ο Μητροπολίτης έχρισε δι’  Αγίου Ελαίου τους πιστούς, ευχόμε­νος καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και Καλή Ανάσταση.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας

Απόψε το εσπέρας  Μεγάλη Τετάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο το «Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταί» και την υπόλοιπη Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε την αξία της ταπεινώσεως στην πνευματική ζωή, κατά το παράδειγμα του Ιησού Χριστού, ο οποίος ένιψε τους πόδας των μαθητών του.  Συνάμα ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και καλή Ανάσταση.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages