Σε φάση ιδιωτικοποίησης το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε φάση ιδιωτικοποίησης το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Σε φάση ιδιωτικοποίησης το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Share This
Σε φάση αποκρατικοποίησης βρίσκεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που ήδη πέρασε από τον έλεγχο και την καταγραφή της επιτροπής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ο αερολιμένας «καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βρίσκεται στην δυνητική λίστα των αεροδρομίων που αρχικά θα κατηγοριοποιηθούν και στην συνέχεια θα προωθηθεί η αποκρατικοποίησή τους.
Μάλιστα από την αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού, ξεκινά σειρά ενεργειών, προκειμένου οι δήμοι να έχουν συμμετοχή στις αποφάσεις της επόμενης μέρας αλλά και πόρους από τον νέο φορέα διαχείρισής τους. Οι δήμαρχοι όπως είδατε και στο έγγραφο του δημάρχου της Ρόδου ζητούν:
1) Ο πρώτος µας στόχος είναι να απαιτήσουµε οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθµού να µετέχουν µε εκπρόσωπο τους στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδροµίου.
2) ∆εύτερον πρέπει να προβλεφθεί νοµοθετικά η παροχή αντισταθµιστικών ωφελειών µε την κατασκευή έργων υποδοµής στις περιαεριλιµενικές ζώνες µε την καταβολή πόρων στους Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages