Όχι κλαδέματα σε πεζοδρόμια - Νέες ποινές, πιο αυστηρός ο κανονισμός - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Όχι κλαδέματα σε πεζοδρόμια - Νέες ποινές, πιο αυστηρός ο κανονισμός

Όχι κλαδέματα σε πεζοδρόμια - Νέες ποινές, πιο αυστηρός ο κανονισμός

Share This
Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας ρητά απαγορεύει την εναπόθεση κλαδεμάτων σε πεζοδρόμια και δρόμους. Οι δημότες μπορούν να τα μεταφέρουν στο Βιολογικό Καθαρισμό προκειμένου αυτά να θρυμματιστούν και να μετατραπούν σε λίπασμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να τα διαχειριστούν οι ίδιοι, σε οικιακούς ή συνοικιακούς κομποστοποιητές.
Σε αντίθετη περίπτωση, για εναπόθεση των κλαδευμένων σε πεζοδρόμια και δρόμους, επιβάλλονται πρόστιμα από 100 έως 350 ευρώ σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας. Τονίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας επιβραβεύει την κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και κλαδεμάτων, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει γενναία μείωση κατά 20% των τελών καθαριότητας στους δημότες που πιστοποιημένα κάνουν κομποστοποίηση. Η περιβαλλοντική διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων επιφέρει πολλαπλά οφέλη, δεδομένου ότι μαζί με την παραγωγή λιπάσματος μειώνεται το βάρος των απορριμμάτων που καλείται ο Δήμος να μεταφέρει, εξοικονόμηση που αποβαίνει σε όφελος των δημοτών. Η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση, η συμμαχία Δήμου και πολιτών, είναι οι απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages