Διημερίδα στη Costa Navarino με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διημερίδα στη Costa Navarino με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα»

Διημερίδα στη Costa Navarino με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα»

Share This
Διημερίδα με θέμα "Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα", διοργανώνουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης και το Ίδρυμα Γ.& Β. Καρέλια, στις 11 και 12 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο House of Events στην Costa Navarino με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και υποστηρίζεται από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Στόχος της διημερίδας, παράλληλα με την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους εξαγωγής των προϊόντων τους.Επιπλέον, επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες του μάρκετινγκ, ενώ θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν παραδείγματα επιτυχημένων εξαγωγών. Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης κ. Ξενοφών Κάππας δήλωσε ότι «τα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους είναι υψηλής ποιότητας δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δυνατότητες διείσδυσής τους στις ξένες αγορές. Με τη διημερίδα που διοργανώνουμε, ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους μικρούς παραγωγούς της Μεσσηνίας να ενημερωθούν για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην εξαγωγή των προϊόντων τους προκειμένου να γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».Η πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Βικτωρία Καρέλια δήλωσε ότι «με τη διημερίδα αυτή ελπίζουμε να συμβάλουμε στον προβληματισμό των Μεσσήνιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, που είτε περιορίζουν τη δραστηριότητά τους εντός των συνόρων είτε προωθούν τα προϊόντα τους προς εξαγωγή μέσα από κανάλια που ελαχιστοποιούν το οικονομικό τους όφελος και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Στόχος μας είναι να πείσουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για υγιή, ανταγωνιστική και επικερδή εξαγωγική προσπάθεια, που βασίζεται αφενός στο σωστό συνδυασμό προϊόντων χαρακτηριστικών και αφετέρου στη γνώση του εμπορικού, νομοθετικού και χρηματοοικονομικού πλαισίου που διέπει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον».Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν και ανοικτή για επαγγελματίες του χώρου της γεωργικής παραγωγής και γεωργικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages