Καταιγιστική κριτική & ερωτήματα για το... μέλλον της ΕΑΣ Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καταιγιστική κριτική & ερωτήματα για το... μέλλον της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Καταιγιστική κριτική & ερωτήματα για το... μέλλον της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Share This
Σε δηλώσεις του κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, το μέλος της ΕΑΣ και πρώην μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον της συνεταιριστικής οργάνωσης με βάσει τα όσα εντοπίζουν και στο οικονομικό επίπεδο οι ορκωτοί λογιστές. ''Με τέτοιο χρέος καμία επιχείρηση δεν επιβιώνει σημείωσε'', μεταξύ άλλων. Στο θέμα αυτό χαρακτηριστικά είναι και τα όσα μετέφερε στην Γενική Συνέλευση της νέας Ένωσης:"Κύριε πρόεδρε και αγαπητά μέλη της Γ. Σ. Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία την τύχη πολλών από τις δράσεις που από κοινού συζητήσαμε σαν μέλη του ΔΣ αλλά και σαν συνεργαζόμενοι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Προκύπτουν λοιπόν σημαντικά ερωτήματα για τα οποία θα ήθελα μεταξύ των άλλων να έχουμε ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών σας, και τις θέσεις που έχετε λάβει μέχρι σήμερα.
1. Ποια θα είναι η τύχη του προγράμματος του κανονισμού 1220 της Ε.Ε. Ποια η ευθύνη του απερχόμενου ΔΣ όπου συμμετείχα αλλά και του νέου για το θέμα των πλαστών εγγυητικών όπως διατυπώθηκε σε επερώτηση στη βουλή και αν πρόκειται να συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια και με ποιο τρόπο. Περίπτωση νομικής προστασίας των μελών του Δ.Σ. σε περίπτωση που αναζητηθούν ευθύνες από την εισαγγελική αρχή και την ευρωπαϊκή ένωση για το ισόποσο των 4.000,000 και πλέον ευρώ που «εγγυήθηκε» η πρώην ΕΑΣ, η επίσης από τυχόν ασφαλιστικά μέτρα από αυτούς που ζημιώθηκαν από την μη υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
2. Επειδή οι παραγωγοί που συμμετείχαν στη δράση ολοκληρωμένη διαχείριση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβαν τελικά αποδείξεις από την Ένωση 50 ευρώ έκαστος ερωτώ αν τα χρήματα αυτά επιστραφούν και πότε στους παραγωγούς αφού η Ένωση δεν διεκπεραίωσε τελικά για λογαριασμό τους την συγκεκριμένη δράση αλλά κάποιος άλλος ανεξάρτητος φορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages