Mπορεί το αεροδιαστημικό κέντρο στην Καλαμάτα και με την υποστήριξη της NASA - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Mπορεί το αεροδιαστημικό κέντρο στην Καλαμάτα και με την υποστήριξη της NASA

Mπορεί το αεροδιαστημικό κέντρο στην Καλαμάτα και με την υποστήριξη της NASA

Share This
Φιλοξενούμενος στην χώρα μας του Δρ Περικλή Παπαδόπουλου και για να υποστηρίξει την υλοποιήσιμη προοπτική να γίνει η Καλαμάτα Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Δρ Αντρές Μαρτίνεζ (Δ/ντής Προγράμματος Διαστημικών Πτήσεων) ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της NASA AMES επάνω στους μικροδορυφόρους.
Ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά που έχει γίνει από την ελληνική ομάδα του κου Παπαδόπουλου και για την προοπτική να γίνει στην Καλαμάτα το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Κέντρο. Μεταξύ άλλων τόνισε στην συνέντευξή του στην τηλεόραση BEST: "Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμον που βρίσκομαι σε αυτήν την υπέροχη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ. Και αποφάσισα να είναι η Καλαμάτα ο πρώτος μου σταθμός, εξαιτίας των εξαιρετικών ανθρώπων που κατοικούν εδώ. Είμαι ο Antres Martinez και εργάζομαι για τη ΝΑSA, όπου είμαι SpaceFlight Project Manager (Δ/ντής Προγράμματος Διαστημικών Ταξιδιών) με ειδικότητα στους μικρούς και νάνο-δορυφόρους. Που ονομάζονται επίσης κυβικοί δορυφόροι, πολύ μικροί σε μέγεθος που πηγαίνουν στο διάστημα, που μας επιτρέπουν πολύ γρήγορα να αναπτύσσουμε προγράμματα στο διάστημα, για να δοκιμάσουμε τεχνολογίες, να κάνουμε επιστημονικά πειράματα, και, επίσης να φτιάξουμε τη νέα γενιά αεροδιαστημικών μηχανικών. Αυτά είναι παραδοσιακά προγράμματα, που στοιχίζουν εκατομμύρια δολάρια , που παίρνουν πολλά χρόνια και με τους κυβικούς δορυφόρους τα μικραίνουμε όλα αυτά. Μικραίνουμε όχι μόνο το κόστος αλλά και το χρόνο που χρειάζεται για να τα κατασκευάσουμε και να τα δοκιμάσουμε. Στα προηγούμενα 2-3 χρόνια είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ με τον Δρ Περικλή Παπαδόπουλο και είναι ένας πολύ ταλαντούχος Καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ και έχουμε με επιτυχία στείλει ήδη δύο μικροδορυφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages