ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Π.Α. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Π.Α.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Π.Α.

Share This
ΗΔΗ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Brussels Group, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι «κλείδωσε» η συμφωνία για τον ΦΠΑ.
Κύκλοι προσκείμενοι στις συζητήσεις επισημαίνουν ότι ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.
Σκληρό πόκερ σε δύο μέτωπα
Την ίδια ώρα, εκτός του ΦΠΑ στο τραπέζι του Brussels Group βρίσκονται, ακόμη, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, αλλά και του τραπεζικού συστήματος. 
Η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, ενώ, όλες οι πλευρές φαίνεται πως συμφωνούν ότι οι συζητήσεις προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ, τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τριών Ευρωπαίων ηγετών μέσα σε διάστημα τριών ημερών, ενώ, έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages