ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΜΑΡΤΩΛΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΜΑΡΤΩΛΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΜΑΡΤΩΛΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Share This
«Μετατρέψαμε την Αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. σε ζωντανό μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειακού θεσμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και σημείωσε ότι «παραλάβαμε την Πελοπόννησο Α.Ε. από μια εταιρεία στο σημείο μηδέν και την καταστήσαμε πλέον σε μοντέλο για τη λειτουργία των Αναπτυξιακών στη χώρα». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι συνιστούσε πολιτική επιλογή της Περιφερειακής αρχής η ενδυνάμωση της Πελοπόννησος Α.Ε. και η ισότιμη συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας και ότι στο μέλλον πρόκειται να ενισχυθεί με ακόμα περισσότερα εργαλεία, όπως η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετήσει τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Πελοπόννησος Α.Ε. είναι η πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία που διενεργεί ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, στο ότι έχει καταταχθεί στην πρώτη θέση κατά την αξιολόγηση υλοποίησης προγραμμάτων ΟΠΑΧ και ότι έχει υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε επιβεβαίωση της δημοκρατικής, καθαρής και ακέραιης διακυβέρνησης της περιφερειακής αρχής τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα όλων των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί στη λειτουργία της αναπτυξιακής και στα προγράμματα που υλοποιεί, πολλά εκ των οποίων ως ευρωπαϊκά υπόκεινται σε ελέγχους των ευρωπαϊκών ελεγκτικών μηχανισμών. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Περιφερειάρχης απέναντι στην παράδοξη συμπεριφορά εκπρόσωπου της μείζονας μειοψηφίας, «ο οποίος ενώ κατηγορούσε την περιφερειακή αρχή γιατί δίνει έργα στην Αναπτυξιακή, πλέον εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής της και δήθεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages