ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ

ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ

Share This
Αντιδράσεις ανά την επικράτεια προκαλεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Μικροπολιτικού" στα ΝΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για τα τεράστια πρόστιμα που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα για τις παράνομες χωματερές καθώς φαίνεται να "παγώνει" σχετική απόφαση που θα έδινε λύση.
Το δημοσίευμα "δείχνει" τον κ. Τσιρώνη να είναι εκείνος που φέρει την ευθύνη, ενώ καταγράφει πως οι ρίζες του προβλήματος των σκουπιδιών βρίσκονται στην αμέλεια των υπευθύνων, με τις επιπτώσεις να είναι... τσουχτερές για την Ελλάδα.  Με αφορμή το ότι η χώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην ΕΕ για το θέμα των σκουπιδιών και συγκεκριμένα για τις παράνομες χωματερές, γίνεται λόγος στο δημοσίευμα για την επιστολή-διαμαρτυρίας του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, προς τον πρωθυπουργού-την οποία κοινοποίησε και προς το Υπουργικό Συμβούλιο- και  στην οποία αναφέρει την καθυστέρηση από σχετική απόφαση που έδινε λύση στο θέμα των σκουπιδιών της περιοχής του, ωστόσο αυτή  έχει μείνει στο συρτάρι.  
Το ζήτημα αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τον περιφερειάρχη ΗπείρουΑλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος "έφτασε στο αμήν" με τον Γιάννη Τσιρώνη.

Στην εν λόγω επιστολή ο Καχριμάνης λέει οτι ο αρμόδιος υπουργός ΠΑΠΕΝ,Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει υπογράψει από τον Απρίλιο τη ΣτρατηγικήΜελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, βάσει της οποίας θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών της Ηπείρου όμως η μελέτη αυτή παραμένει κλειδωμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από εντολή που έδωσε οΤσιρώνης κόντρα στην υπογραφή του προϊσταμένου του. 
Ανάλογο πρόβλημα και στη Πελοπόννησο
Αδιέξοδο και για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη αφού είναι γνωστό οτι στη Πελοπόννησο βρίσκεται ηπλειονότητα των παράνομων χωματερών. 
Ο αρμόδιος υπουργός βρέθηκε στη Πελοπόννησο για να εξετάσει το πρόβλημα με τους παράνομους ΧΑΔΑ. Αντί όμως για κάποια λύση πρότεινε να ακυρωθεί η δρομολογημένη λύση της της πρότυπης διαχείρισης των απορριμάτων της Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ οπού ήδη υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με έγκριση της ΕΕ που συνεισφέρει  στο έργο το ποσό των 66 εκατ. ευρώ  
Σχετικά με τα τσουχτερά πρόστιμα, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανά εξάμηνο θα πρέπει να καταβάλουμε 12,5 εκατ. ευρώ για τους 293 ΧΑΔΑ που δεν έχουμε καταφέρει δεκαετίες τώρα να κλείσουμε. 
Συγκεκριμένα για κάθε ΧΑΔΑ που μένει ανοιχτός το πρόστιμο είναι 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages