700 ιατροί στην Καλαμάτα στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

700 ιατροί στην Καλαμάτα στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

700 ιατροί στην Καλαμάτα στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Share This
Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Elite City Resort θα πραγματοποιηθεί το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας από 8 έως 11 Οκτωβρίου. Εκατοντάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν για να σχολιάσουν τις σύγχρονες γνώσεις και απόψεις, να εκπαιδευθούν και να παρουσιάσουν το ερευνητικό και κλινικό τους έργο σε όλους τους τομείς της Γαστρεντερολογίας. Η κορυφαία αυτή ετήσια συνάντηση για τη Γαστρεντερολογία στην Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του απαιτούμενου υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης των Ελλήνων γαστρεντερολόγων και συναφών ειδικοτήτων, αφού οι γνώσεις στον τομέα αυτό εξελίσσονται ταχύτατα. Παρά δε τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, αρκετές ομάδες Ελλήνων γαστρεντερολόγων εξακολουθούν να έχουν σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας στην παραγωγή νέας γνώσης σε διεθνές επίπεδο. Πέρα από το αμιγές επιστημονικό πρόγραμμα, η Οργανωτική Επιτροπή οργανώνει μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με τους τοπικούς γαστρεντερολόγους.
Η ενημέρωση του κοινού αφορά, κυρίως, στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, όπως και άλλα συνήθη γαστρεντερολογικά προβλήματα. Ειδικότερα, ως προς την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ένα ευμέγεθες μπαλόνι ομοίωμα παχέος εντέρου το Σάββατο και την Κυριακή 10-11/10, εντός του οποίου θα μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να περπατήσουν και να εξοικειωθούν με τα νοσήματα του παχέος εντέρου, ενώ παράλληλα θα μπορούν να παραλάβουν ενημερωτικά φυλλάδια. Επιπλέον, την Κυριακή, 11/10, από 11.15 έως 13.15, θα οργανωθεί ενημερωτική συνάντηση στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Εlite, που θα είναι ανοικτή για το κοινό και όπου θα συζητηθούν συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα. Όσοι προσέλθουν, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κάποιες βασικές αρχές διάγνωσης και αντιμετώπισης των παραπάνω νοσημάτων, αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages