ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Share This
Ασαφείς, είναι σύμφωνα με την μείζονα μειοψηφία του Δ.Σ. Μεσσηνίας και τον επικεφαλής της Στάθη Αναστασόπουλο, οι απαντήσεις των υπηρεσιών του Δήμου και της δημοτικής αρχής
σε καίρια ερωτήματα που θέτει ο συνδυασμός "Δημοτική Ένωση Μεσσήνης". Στο πλαίσιο αυτό και προς ενημέρωση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Ως δημοτική παράταξη έχουμε θέσει καίρια ερωτήματα προς το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για σημαντικά ζητήματα του Δήμου. Επειδή όμως κάθε φορά λαμβάνουμε τις ίδιες αόριστες απαντήσεις, αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στη λύση των επιστολών προς τις υπηρεσίες, προκειμένου να λάβουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις, στηριζόμενες στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Καταθέσαμε το τελευταίο διάστημα δύο γραπτά αιτήματα, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηριωμένα νομικά, για τα παρακάτω θέματα:
Α. )  Οφειλές δημοτικού συμβούλου πλειοψηφίας
Μετά από γραπτό αίτημα στις 23/10/2015 προς τον πρόεδρο του ΔΣ και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, για το οποίο δεν υπήρξε καμία απάντηση, κατατέθηκε αίτημα προς την οικονομική υπηρεσία, στις 10/11/2015 με το κάτωθι ερώτημα:
«1.     Εάν υπάρχει Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που είχε οφειλές προς το Δήμο ή τη ΔΕΥΑΜ κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του;
2.       Αν έχει τακτοποιήσει σύμφωνα με τη νομοθεσία και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται τις οφειλές αυτές, ή αν έχουν  δημιουργηθεί και νέες;
Όπως  γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.3852/2010 απαγορεύεται να κατέχουν θέση Δημοτικού ή Τοπικού Συμβούλου όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές στο Δήμο, εκτός και αν τακτοποιήσουν αυτές πριν την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους
Η απάντηση που δόθηκε από την υπηρεσία στις 13/11/2015 ανέφερε ότι : «στις 26/6/2015 δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε αίτηση στο δήμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών την οποία ρύθμιση έκτοτε τακτοποιεί εμπρόθεσμα».
Ενώ το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο, δηλαδή αν δημοτικός σύμβουλος είχε οφειλή κατά την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του και αν τακτοποίησε αυτή εγκαίρως, η απάντηση ήταν επιλεκτική και ελλιπείς.
Συμπεραίνουμε ότι υπήρξε δημοτικός σύμβουλος που όφειλε και ανέλαβε παρανόμως καθήκοντα και τακτοποίησε την οφειλή αργότερα.
Κάποιοι θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, δίνοντας ασαφείς απαντήσεις, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ευθύνες γι αυτούς που έπρεπε να διασφαλίσουν την διαδικασία, είτε είναι υπηρεσιακοί είτε είναι αιρετοί παράγοντες.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΔΣ δεσμεύτηκε ότι προχωρά η διαδικασία και σύντομα θα δοθούν τα στοιχεία που ζητούνται.
Β. ) Πρόσληψη προϊσταμένης νομικής υπηρεσίας
Μετά από την άστοχη τοποθέτηση του δημάρχου σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της πρόσληψης της προϊσταμένης της νομικής υπηρεσίας του δήμου, καταθέσαμε αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία, στις 18/11/2015, και ζητήθηκαν τα εξής στοιχεία, με αναφορά στο νομικό πλαίσιο:
«Ανάλυση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τα οποία θα αναλάβει η προϊσταμένη.
Αν θα εκπροσωπεί νομικά το Δήμο και αν θα παρίσταται στις δικαστικές αίθουσες υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου.
Το είδος της σχέσης εργασίας (αορίστου ή ορισμένου χρόνου κλπ.) καθώς και το ύψος της μισθοδοσίας της προϊσταμένης.».
Αντί της προσδοκώμενης απάντησης, από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα προσωπικού), απάντησε, στις 24/11/15, το γραφείο δημάρχου δίνοντας αόριστες και μισές απαντήσεις.
Συγκεκριμένα δεν υπήρχε στην απάντηση καμία ανάλυση και καθορισμός των αρμοδιοτήτων της προϊσταμένης, ενώ η ενημέρωσή μας ότι η προϊσταμένη εκπροσωπεί το δήμο κανονικά στις δικαστικές αίθουσες δεν στηρίζεται σε κανένα νομικό πλαίσιο.
Επιπλέον δεν ξεκαθαρίστηκε το είδος της σύμβασης και η διάρκειά της, αν και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν τέθηκε το ζήτημα προς συζήτηση, ο αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος μας ενημέρωσε ότι η σύμβαση είναι αορίστου χρόνου. Δηλαδή έγινε μια πρόσληψη από το παράθυρο και δεν αξιοποιήθηκε η έγκριση από το υπουργείο, που είχε λάβει ο δήμος για την πρόσληψη δικηγόρου με διαδικασία προκήρυξης.
Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την συμπεριφορά των δημοτικών υπηρεσιών αλλά κυρίως να καταγγείλουμε γι άλλη μια φορά δημόσια τη δημοτική αρχή για αόριστες και απαντήσεις κατ΄επιλογή  στα καίρια και συγκεκριμένα ερωτήματά μας.
Οι δημότες κύριε δήμαρχε οφείλουν να γνωρίζουν και σεις οφείλεται να τους ενημερώσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages