ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Share This
Καταλυτική - και με στοιχεία - είναι η απάντηση του ''Μορέα" σε μια πλήρη ανάλυση που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Συριανός, για τα όσα σημειώθηκαν στο έγγραφο του ΟΣΕ προς το ΥΠΟΜΕΔΙ σχετικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στη Μεσσηνία (πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής). Η αναφορά μάλιστα ολοκληρώνεται με την σημείωση πως ο Μορέας έχει ανταποκριθεί πλήρως στις συμβατικές του υποχρεώσεις... οι ισχυρισμοί στο έγγραφο του ΟΣΕ είναι "εντελώς αβάσιμοι και ανυπόστατοι" και πως "δεν φέρει καμία ευθύνη για προβλήματα που άκριτα και αδικαιολόγητα επιχειρείται να του προσαφθούν...". Αναλυτικά η αναφορά έχει ως εξής:
Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής επιστολής του ΟΣΕ προς το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ, σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στο Ν. Μεσσηνίας (πλησίον σιδηροδρομικής γραμμής), οφείλουμε και εμείς πλέον και σε συνέχεια άτοπων και ανεδαφικών αιτιάσεων για τις οποίες είχαμε γενικής μορφής πληροφόρηση, να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα : Αναφέρεται στο παραπάνω σχετικό έγγραφο του ΟΣΕ ότι «στην περιοχή Θουρία Μεσσηνίας (υπάγεται στο Δήμο Καλαμάτας) καθώς και στην περιοχή πλησίον του ΤΕΙ Καλαμάτας ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα κατασκευάστηκε στα ανάντη της γραμμής σε επίχωμα, και ο τρόπος κατασκευής του λειτούργησε αρνητικά ως προς την απορροή ομβρίων από τα τεχνικά της γραμμής που προϋπήρχαν στο σιδηρόδρομο» και διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα προϋπάρχοντα τεχνικά της γραμμής πλέον δεν επαρκούν για να στείλουν τους όγκους ομβρίων στους αποδέκτες.
Επί πλέον διατυπώνεται ο παντελώς ανυπόστατος ισχυρισμός ότι το αρμόδιο τμήμα του ΟΣΕ «προέβαινε και προβαίνει σε καθαρισμούς των εξωχανδάκων της γραμμής για να απορρέουν τα όμβρια. Εάν όμως πλέον συγκεντρώνονται μεγαλύτερες ποσότητες σε αυτούς τους εξωχάνδακες ή εάν τα προυφιστάμενα τεχνικά του ΟΣΕ αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις ποσότητες που συσσωρεύονται στα τεχνικά συνεπεία κακοτεχνιών ή σφαλμάτων των υδραυλικών μελετών τρίτων (π.χ. του κατασκευαστή εργολάβου του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα), είναι προφανές ότι δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση ο ΟΣΕ για οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages