ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ CAPITAL CONTROL ΑΛΛΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ CAPITAL CONTROL ΑΛΛΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ CAPITAL CONTROL ΑΛΛΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Share This
Από την Παρασκευή τίθεται σε εφαρμογή η χαλάρωση των capital controls, με βασικότερη αλλαγή τη σωρευτική ανάληψη του ποσού των 1.800 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό. Το όριο αναλήψεων παραμένει ίδιο όπως και σήμερα (στα 60 ευρώ ανά ημέρα), αλλά πλέον οι καταθέτες από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να κάνουν ανάληψη του συνόλου του ποσού, ενώ σήμερα οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται κάθε δεύτερη εβδομάδα έως του ποσού των 840 ευρώ. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί μετά τις νέες αλλαγές, στα βασικά σημεία που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα, έχουν ως εξής:
Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;
Το όριο των 60 ευρώ ανά μέρα και ανά τράπεζα παραμένει ωστόσο από την από 1/9/2017 ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων  (1.800) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για αναλήψεις μετρητών σε ξένο νόμισμα. Επίσης, εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων οι αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά, τηρουμένων των διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
Αναλήψεις μετρητών μέσω χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό επιτρέπονται μέχρι του μέγιστου ορίου ανάληψης που ισχύει και εντός Ελλάδας. Αναλήψεις χρημάτων από πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό δεν επιτρέπονται.
Αγορές με κάρτα  στο εξωτερικό ή μέσω ίντερνετ
Οι κάρτες για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση με την τράπεζα και εντός του ορίου  ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ή ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
Για αγορές από το internet μπορείτε να χρησιμοποιηθούν οι κάρτες μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή  με την τράπεζα, χωρίς περιορισμούς εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.
Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε  λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού, οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή  με την τράπεζα, και εντός του ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
Απαγορεύσεις συναλλαγών
Ωστόσο, δεν επιτρέπονται οι ακόλουθες οκτώ γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού:
1. Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
2. Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.
3. Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια.
4. Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.
5. Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.
6. Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).
7. Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
8. Αγορές υπηρεσιών εστίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages