Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Share This
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας μετέβη σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου καταρχήν συναντήθηκε με το Χρήστο Λαμπρίδη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγινε επεξεργασία των θεμάτων και ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία ειδικού συνεργάτη του τελευταίου.
Αντικείμενα της συνάντησης ήταν τα εξής:
1. Η ολοκλήρωση σύντομα της διαδικασίας αδειοδότησης υδατοδρομίου στο λιμένα Καλαμάτας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες
2. Η μεταστέγαση άμεσα μέρους των Υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας στο κτήριο που βρίσκεται βόρεια των αποθηκών του λιμένα, στο οποίο σήμερα στεγάζονται οι λιμενεργάτες, με παραχώρηση σ’ αυτούς των αναγκαίων χώρων (έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης)
3. Η σύνδεση των δύο ποδηλατοδρόμων στην περιοχή του λιμένα και η δημιουργία κυκλικού κόμβου έμπροσθεν του Jumbo
4. Η δημιουργία πάρκου 5 στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα, νοτίως του «Πανελληνίου».
Στο Υπουργείο θα αποσταλεί από το Δήμο Καλαμάτας ο πλήρης φάκελος για τα θέματα αυτά.
Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της ΣΔΙΤ για το λιμάνι, το οποίο εκτιμάται ότι θα πρέπει να έχει χαρακτήρα εξυπηρέτησης κυρίως mega yachts.
Ο Υπουργός θα επισκεφθεί την Καλαμάτα σύντομα και εξέφρασε την ελπίδα να διευθετηθεί το σύνολο των τεθέντων θεμάτων στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Ο Δήμαρχος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages