Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας

Share This

 


«Απαιτείται άμεση αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Μεσσηνία μετά την σωρεία σφαλμάτων που παρατηρήθηκαν».

 Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα στην Καλαμάτα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αφού ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα συνολικότερα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, ο Σύλλογος των Μεσσήνιων Μηχανικών ενημέρωσε για το γενικευμένο πλέον πρόβλημα λαθών και σφαλμάτων κατά την προανάρτηση του Κτηματολογίου σε όλη την Μεσσηνία, που έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς.

Παρά την αναστολή που δόθηκε στην Τριφυλία, εξ αιτίας των λαθών που παρατηρήθηκαν στην συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτησιών, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται πλέον στην Οιχαλία, την Μάνη αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ο Αλ. Χαρίτσης συμφώνησε με το αίτημα των Μηχανικών του νομού για αναστολή της προανάρτησης σε όλους τους δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να επεξεργαστούν σωστά τα απαραίτητα τοπογραφικά και να διορθωθούν αδικίες, ενώ παράλληλα απαιτείται να βελτιωθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής καταχώρησης των ιδιοκτησιών και να καταχωρηθούν σωστά οι δημόσιοι χώροι.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε προ ημερών για το ζήτημα της Τριφυλίας κατόπιν συνεννόησης με τον τοπικό Σύλλογο Μηχανικών. Τους ενημέρωσε επίσης για την επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λιβάνιο συνολικότερα για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία και τους μετέφερε τη βούληση του Υπουργού να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages