Ο Δήμος Μεσσήνης ξεδιπλώνει την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Δήμος Μεσσήνης ξεδιπλώνει την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ο Δήμος Μεσσήνης ξεδιπλώνει την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Share This

 Εναρμονιζόμενος με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και θέλοντας να προωθήσει τη στρατηγική ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης που υλοποιείται κεντρικά και αφορά συνολικά την αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Μεσσήνης προχωρά στην εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Συγκεκριμένα υπέβαλε σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, η οποία και εγκρίθηκε.

Σήμερα παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρείας που εκπονεί το σχέδιο, των αντιδημάρχων Τάσου Παπαγεωργίου και Δημήτρη Καλοφωλιά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει το Πράσινο Ταμείο, στόχος της μελέτης είναι η χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός του Δήμου, σε χώρους στάσης και στάθμευσης, ώστε να προβλέπεται η χωροθέτηση ενός σημείου επαναφόρτισης ανά 1.000 κατοίκους. Η εκπόνηση του σχεδίου θα λαμβάνει υπόψη του στοιχεία γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού, ρυμοτομίας, μελέτες στάθμευσης, πυκνότητα πληθυσμού, αποστάσεις από δημόσια κτίρια, οδικούς συνδέσμους, κ.ά.

Το σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

«Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων είναι μία καινοτόμα πρόταση του μέλλοντος που τείνει να αποτελέσει αναγκαιότητα την επόμενη 10ετία και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Στόχος είναι η μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και η δημιουργία κινήτρων στους δημότες και επισκέπτες μας, προς την επίτευξη αυτής της πρόκλησης», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages