Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας»

Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας»

Share This


 Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας», παρουσίασαν συναυλία με το φωνητικό σύνολο «Μείζον Ensemble», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας τη σημαντικότητα της μουσικής και του Πολιτισμού στη ζωή των Ελλήνων αλλά και τις αξίες που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας με πρώτη αυτή της Ελευθερίας.

Το κοινό καταχειροκρότησε τη συναυλία που με την εξαιρετική ερμηνεία των συντελεστών κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το κορυφαίο ανδρικό φωνητικό σύνολο της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν  οι Καλαματιανοί λυρικοί τραγουδιστές Δημήτρης Πλατανιάς και Μιχάλης Πλατανιάς, καθώς επίσης και οι Διονύσης Σούρμπης και Γιάννης Χριστόπουλος, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, παρουσίασαν το μουσικό έργο του Νικόλαου Μάντζαρου, 3η γραφή του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν”.

Το μουσικό σύνολο Μείζον Emsemble, αποτελείται από την αφρόκρεμα των Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών, που μοιράζονται το κοινό πάθος για το χορωδιακό τραγούδι, υπό την μουσική καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται εξαιρετικά απαιτητικές συνθέσεις, γραμμένες είτε για ανδρικό φωνητικό σύνολο, είτε μεταγραμμένες γι’ αυτό. Στην σχετικά σύντομη διάρκεια της ύπαρξής του έχει δώσει εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες στους σημαντικότερους μουσικούς χώρους της Ελλάδας όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages