TO ΘΕΜΑ - Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

TO ΘΕΜΑ - Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

TO ΘΕΜΑ - Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Share This

 


Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλους. Μια ημέρα ξεχωριστή, τόσο σημαντική όσο και τα ιδανικά από τα οποία είναι φτιαγμένος αυτός ο λαός. Που ακόμη και στις μεγάλες προκλήσεις τα κατάφερε, μόνο όταν η ενότητα ήταν δεδομένη και όχι ζητούμενο. Αυτό το μήνυμα της ενότητας, γεμάτο με αξίες και τον αγώνα των προγόνων μας που πάλεψαν για την Ελευθερία τιμούμε σήμερα.

Έτσι και οι καθιερωμένες παρελάσεις παντού σε κάθε γωνιά με τους συμμετέχοντες να στέλνουν ένα μήνυμα τιμής και υπερηφάνειας/

Oι Έλληνες εορτάζουν σήμερα την 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και τιμούν όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  γιόρτασε την εθνική επέτειο και η  Καλαμάτα.

Το πρωί έγινε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε η  εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11:00 ξεκίνησε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών και μαθητριών, συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages