Τι κρύβεται στο καταγραφικό των συστημάτων παρακολούθησης και προστασίας της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Καλαμάτας; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι κρύβεται στο καταγραφικό των συστημάτων παρακολούθησης και προστασίας της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Καλαμάτας;

Τι κρύβεται στο καταγραφικό των συστημάτων παρακολούθησης και προστασίας της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Καλαμάτας;

Share This

 


Γράφει ο Σταμάτης Μπεχράκης 

Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία  που είχα με τον κ.Αθανασόπουλο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης με σκοπό να ενημερωθώ τους λόγους που πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας συνοδευόμενος από τεχνικό, στέλεχος του Συνδέσμου,  πληροφορήθηκα  την παραβίαση και καταστροφή της ασφάλειας  της πόρτας του χώρου φύλαξης της κεντρικής δεξαμενής Ύδρευσης χωρίς να σημειωθεί  όμως κάποια κλοπή.  Σε αίτημα μου  να δω άμεσα το καταγεγραμμένο συμβάν στο ηλεκτρονικό μέσο και στο οποίο υπάρχει   όλη η σκηνή της διάρρηξης ,  απάντησε με τρόπο ο οποίος δεν αρμόζει στην ιδιότητα μου ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Συνδέσμου αλλά και τη σοβαρότητα του γεγονότος. Σύμφωνα με πληροφορίες μου η ασφάλεια του χώρου αποκαταστάθηκε  από το Σύνδεσμο  στην περιοδική επίσκεψη του υπεύθυνου  για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου Ύδρευσης το πρωί της περασμένης Δευτέρας.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι παρά πολλά ,δυο είναι χρήσιμο να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας χωρίς ασάφειες και περιστροφές.
Ήταν άλλη δημοτική υπηρεσία που διέρρηξε το χώρο  με εντολή να διενεργήσει κάποιες εργασίες στον ευαίσθητο αυτό  χώρο ; Αλλά γιατί ανεύθυνα  κρυφά από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος νομικά και τεχνικά για την δεξαμενή;  Γιατί τότε ,ακόμα και αν υποθέσουμε ότι  είχε νόμιμη εντολή -πράγμα δύσκολο χωρίς ενημέρωση του Προέδρου του Συνδέσμου- ,  γιατί  δεν αποκατέστησε αυτομάτως τη φθορά που προκάλεσε στη φύλαξη και  την ασφάλεια του χώρου και δεν ενημέρωσε εκ των υστερών το Σύνδεσμο να συμμαζέψει ;
1) Ζητώ να επιτραπεί να δει το υλικό καταγραφής οποίο μέλος, είτε του Δ.Σ. του Συνδέσμου, είτε  όποιος Επικεφαλής παράταξης των Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας,Μάνης,Μεσσήνης το  θελήσει .
2) Ζητώ να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Συνδέσμου αποκλειστικά με αυτό το θέμα , με παρουσία όποιου μέλους του Δ. Συμβουλίου θελήσει να παραστεί.
Με την ευκαιρία σημειώνω   ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση οικονομικά ,  από τις υπερβολικές αυξήσεις του ρεύματος την απουσία στήριξης του  από την πολιτεία ενώ συνεχίζει  να στηρίζεται  στην υπερπροσπάθεια των λιγοστών εργαζομένων του. Στο προηγούμενο  Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας υπενθυμίζω με την ευκαιρία  μετά από σχετική ερώτηση που έγινε ,ο Δήμαρχος της Καλαμάτας απάντησε  και  δεσμεύτηκε  ότι , όσον άφορα την αύξηση της τιμής πώλησης νερού προς τη ΔΕΥΑΚ αυτή θα απορροφήσει την αύξηση χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες για όσο αυτό χρειάζεται και οι τρεις Δήμοι αναλογικά   θα αυξήσουν  τις πάγιες καταβολές τους.  Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ο δήμαρχος έδωσε εντολή να αρθεί η σχετική άρνηση υπηρεσιακού παράγοντα και να καταβάλει τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ  από τον Αύγουστο προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης  χωρίς άλλη καθυστέρηση  ,  άλλα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί η σχετική εντολή.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης είναι μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ του Συνδέσμου Ύδρευσης – Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages