ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αριοχώρι - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αριοχώρι

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αριοχώρι

Share This


 Με παρουσιάσεις και εργαστήρια, αλλά και σημαντικές ανακοινώσεις από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αρωματικά/Φαρμακευτικά και Ελαιόλαδο) το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουλίου 2021, στο Αριοχώρι.

Τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου είχε ο Δήμος Καλαμάτας και ο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ και τη Φαρμακευτική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α..

Κατά την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Βούλας – Βουλιαγμένης και Πρόεδρο του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δημάρχος Σερβίων – Κοζάνης Χρήστο Ελευθερίου και Ζίτσας  Μιχάλης Πλιάκος, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βασίλης Τζαμουράνης και Μανώλης Μάκαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Αθανασόπουλος, Στάθης Σταματόπουλος και Λεωνίδας Λιάππας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στον χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να είναι αρωγός του αγροτικού κόσμου, των επενδυτών ευφυούς γεωργίας και λοιπών, σύγχρονων μονάδων παραγωγής.

Ο αγροτικός κόσμος οφείλει να εκσυγχρονίσει τον τρόπο αντίληψης της γεωργικής παραγωγής. Πρέπει να είναι σύμμαχος του εαυτού του, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας στο νέο εγχείρημα εκσυγχρονισμού της γεωργίας.

Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι νέες- καινοτόμες ιδέες, συνεργασία με την Επιστημονική κοινότητα, αρμόδιες και ειδικευμένες δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η εικόνα του Πρωτογενούς Τομέα της Ελλάδας ήδη έχει αρχίσει ν’ αλλάζει. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Το συντονισμό είχαν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ο Δ/ντης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και το μέλος του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ,  Δρ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages