Προσγειώθηκαν στην 120 ΠΕΑ της Καλμάτας τα 2 πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346 - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Προσγειώθηκαν στην 120 ΠΕΑ της Καλμάτας τα 2 πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346

Προσγειώθηκαν στην 120 ΠΕΑ της Καλμάτας τα 2 πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346

Share This

 


Στις 14:19 τροχοδρόμησαν στον διάδρομο της Καλαμάτας τα δυο πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346.

Τα Μ-346 έχουν ήδη βαφτεί στα «χρώματα» της Πολεμικής Αεροπορίας και αφού ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τις εγκαταστάσεις της «Leonardo» έξω από το Μιλάνο για την Καλαμάτα.

Συγκινητική ήταν η  «υποδοχή» των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της πολεμικής μας αεροπορίας, καθώς απογειώθηκαν από την 120 ΠΕΑ δυο Τ-2E Buckey, τα οποία «καλωσόρισαν» τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο.

Τα Τ-2Ε, τα οποία σταδιακά θα αντικατασταθούν από τα M-346, αξίζει να σημειωθεί πως εκπαιδεύουν τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Μαϊου σε ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνα.

Το προσωπικό της 120 ΠΕΑ ήδη εκπαιδεύεται στον νέο τύπο αεροσκάφους, καθώς τους τελευταίους μήνες, 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία, για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη κάθε συστήματος του αεροσκάφους.

Με την άφιξη των δύο Μ-346, οι ιπτάμενοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Καλαμάτα από Ισραηλινούς εκπαιδευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages