Εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της Μάχης του Μανιακίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της Μάχης του Μανιακίου

Εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της Μάχης του Μανιακίου

Share This


Εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825) διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος το Σάββατο 20 Μαϊου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: (προσέλευση στο Ναό Αγίας Τριάδας ως τις 10.10 π.μ.) Στις 10.15 π.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου – Φλέσσα ή “Παπαφλέσσα”, στα Ταμπούρια της Κοινότητας Φλεσσιάδος. Στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο. Ακολουθούν κατάθεση στεφάνων.

– Προσέλευση στο Ναό Αναστάσεως του Χριστού ως τις 10.55 π.μ. Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα στην Κοινότητα Μανιακίου, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Ευαγγελία Μπούνα ιστορικός – εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού. Το πρόγραμμα κλείνει με κατάθεση στεφάνων και χορούς από την ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μανιακίου «Η Αμυγδαλίτσα» και του Συλλόγου Πελοποννησίων Πετρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages