Στη Σύνοδο Κορυφής Change Now στο Παρίσι συμμετέχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Στη Σύνοδο Κορυφής Change Now στο Παρίσι συμμετέχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος

Στη Σύνοδο Κορυφής Change Now στο Παρίσι συμμετέχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος

Share This

 


Στο Παρίσι θα μεταβεί την Πέμπτη 25 Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Change Now ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος είναι προσκεκλημένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Change Now και την Επιτροπή Συμφώνου Δημάρχων της Ευρώπης για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια συγκέντρωση ενδιαφερομένων για την περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση, που θα διεξαχθεί στη Γαλλική πρωτεύουσα από 25 έως 27 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βασιλόπουλος χθες, ενημέρωσε σχετικά: «Την Πέμπτη αναχωρώ για το Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχω, εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμάτας στο παγκόσμιο συνέδριο Change Now.

Πρόκειται για μια εξόχως τιμητική πρόσκληση για το Δήμο Καλαμάτας, που έρχεται σε συνέχεια της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, αλλά και των πολιτικών που εφαρμόζουμε με στόχο μια περισσότερο βιώσιμη και πράσινη πόλη.

Στη Διεθνή Συνάντηση για το Κλίμα στο Παρίσι, μαζί με άλλους συναδέλφους Δημάρχους 30 πόλεων που έχουν κάνει βήματα προς την κλιματική ουδετερότητα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες, να αναπτύξουμε άξονες και δράσεις όπως η κινητικότητα, η ενέργεια κ.ά.

Ταυτόχρονα δε -και αυτό είναι επίσης σημαντικό- θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πόλη μας, την Καλαμάτα και τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει, αλλά και τον σχεδιασμό μας για το μέλλον.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της εξωστρέφειας, συμμετέχουμε σε Διεθνή Fora και είμαι βέβαιος ότι η τιμητική για την Καλαμάτα συμμετοχή μας σε αυτή τη Διεθνή Συνάντηση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να μας προσφέρει…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages