Οι πρόωρες...εκλογές φόβητρο για τους βουλευτές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι πρόωρες...εκλογές φόβητρο για τους βουλευτές

Οι πρόωρες...εκλογές φόβητρο για τους βουλευτές

Share This
Σχετικά χαμηλά ήταν τα νούμερα τηλεθέασης που έπιασε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, η οποία κυμάνθηκε περίπου στο 60%.!!
Η εκλογολογία που αφορά τις πρόωρες εθνικές εκλογές έχει ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν, θα ενταθεί, αν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κερδίσει περισσότερες από τις μισές περιφέρειες. Ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξή του ήταν σαφής: θα προχωρήσει σε πρόωρες, αν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ. Ομως πολλοί βουλευτές και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ έχουν προβληματιστεί και ανησυχήσει, γιατί αν οι εκλογές γίνουν μέχρι και τις αρχές Απριλίου του 2011, τότε δεν θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης αλλά η λίστα. Ο νόμος είναι σαφής: αν οι εκλογές γίνουν σε διάστημα δεκαοκτώ μηνών από τις προηγούμενες, τότε ισχύει η λίστα. Δηλαδή το ποιοι βουλευτές θα εκλεγούν ουσιαστικά θα είναι αρμοδιότητα και απόφαση του ίδιου του κ. Παπανδρέου.
Ετσι δεν είναι λίγοι αυτοί που αρχίζουν να πιστεύουν ότι η «απειλή» αυτή λειτουργεί και ως υπόδειξη προς τους βουλευτές να αφήσουν στην άκρη τις γκρίνιες και τη «λευκή απεργία», και να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις επιλογές της κυβέρνησης στη συνέχεια. Στο μεταξύ, διαφοροποιείται και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τη γραμμή Παπανδρέου και εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οπως δήλωσε χθες το πρωί ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο ίδιος είναι εναντίον των πρόωρων εκλογών «για λόγους αρχής», διότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τη θητεία τους. Ομως ο κ. Πάγκαλος για να μη φανεί ότι διαφωνεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πρόσθεσε πως ούτε κι ο ίδιος τις θέλει.Τέλος, σχετικά χαμηλά ήταν τα νούμερα τηλεθέασης που έπιασε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, η οποία κυμάνθηκε περίπου στο 60%. Παρά το γεγονός ότι τη μετέδωσαν έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας -εκτός του ΣΚΑΪ που μετέδωσε κανονικά το πρόγραμμά του- και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, τα νούμερα τηλεθέασης δεν χτύπησαν «ταβάνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages