Νέα προβλήματα με το διαγωνισμό για τα σκουπίδια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέα προβλήματα με το διαγωνισμό για τα σκουπίδια

Νέα προβλήματα με το διαγωνισμό για τα σκουπίδια

Share This
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας με τους δύο διεθνείς διαγωνισμούς για τα απορρίμματα.
Μετά τις εμπλοκές στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών, τις προηγούμενες ημέρες προβλήματα παρουσιάστηκαν και με το δεύτερο διαγωνισμό, αυτόν της διαχείρισης.

Ειδικότερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο βρήκε κάποιες «αστοχίες» στους όρους, με αποτέλεσμα να μην τους κάνει δεκτούς και να τον ακυρώσει. Η κοινοποίηση της παραπάνω πράξης έφτασε στο Δήμο Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη και, όπως έγινε γνωστό, θα κατατεθεί αίτηση ανάκλησης της απόφασης στο αρμόδιο τμήμα.
Από την άλλη πλευρά, την περασμένη Πέμπτη δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ)».
Όπως αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην προκήρυξη, «ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τη χωροθέτηση των έργων αυτών εντός περιοχών που προσδιορίζονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το αντικείμενο του έργου δύναται να περιλαμβάνει και την προσωρινή διαχείριση από τον ΙΦΣ των ΑΣΑ της Περιφέρειας κατά την περίοδο κατασκευής του έργου.
Σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ, προβλέπονται ενδεικτικά έως τρεις (3) μονάδες επεξεργασίας αξιοποίησης (ΜΕΑ) των ΑΣΑ, σε κάθε μία από τις τρεις (3) διαχειριστικές ενότητες (ΔΕ), δίκτυο έως και έντεκα (11) σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) και έως και τριών (3) χώρων υγειονομικής ταφής των υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) κάθε μονάδας επεξεργασίας.
Η κατασκευή των ΜΕΑ θα γίνει με όποια διαθέσιμη τεχνολογία μπορεί αποδεδειγμένα να καλύψει τους στόχους που έχουν τεθεί από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μείωση της ποσότητας του βιοαποδομήσιμου κλάσματος που εκτρέπεται προς ταφή, τους στόχους ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών και ενέργειας, καθώς και οποιουσδήποτε άλλους σχετικούς περιορισμούς υπάρχουν από τη νομοθεσία.
Η συνολική συμβατική χρονική διάρκεια της σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί από την αναθέτουσα αρχή σε είκοσι οκτώ (28) έτη από την υπογραφή της, με δυνατότητα παράτασης μέχρι πέντε (5) επιπλέον έτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages