Διαπραγματεύσεις χωρίς ανάσα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαπραγματεύσεις χωρίς ανάσα

Διαπραγματεύσεις χωρίς ανάσα

Share This
Στις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, ενώ την ίδια περίπου περίοδο αναμένεται να ολοκληρωθεί και το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό ανακοίνωσε προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε και το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα εξελιχθούν οι δύο παράλληλες, αλλά συμπλεκόμενες, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, διαδικασίες (διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση και διαβούλευση για το PSI).
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, είπε ο υπουργός, θα δεσμεύσουν τη χώρα τουλάχιστον έως το 2015, ενώ δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης μετά την υπογραφή και την κύρωση από τη Βουλή.
Τα επόμενα βήματα για το PSI
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το PSI, μετά από την πρώτη συμφωνία με τους ιδιώτες, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου προγράμματος και να υπογραφεί ένα ειδικό μνημόνιο συμφωνίας, προκειμένου να εκταμιευτούν τα αναγκαία για το PSI ποσά.
Θα ακολουθήσει η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το PSI και στη συνέχεια, θα οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος.
Μετά, το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τους όρους και το χρηματοδοτικό σχήμα, πρέπει να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα, το ΔΝΤ, και από ορισμένα κράτη- μέλη που έχουν σχετικές συνταγματικές προβλέψεις (στην Ελλάδα θα ψηφιστεί σχετικός νόμος). Τέλος, θα γίνει η εκταμίευση της δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages