Με φόντο τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με φόντο τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδος

Με φόντο τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδος

Share This
Ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τους υδρογονάνθρακες στη δυτική Ελλάδα και στον ενεργειακό τομέα της χώρας μας έχουν εκδηλώσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Λαγονήσι ανάμεσα σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και επιχειρηματιών των Εμιράτων, αφ’ενός, και μελών της ελληνικής κυβερνήσεως, αφ’ ετέρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι διμερής συνάντηση με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα, παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Από πλευράς Εμιράτων θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Σεϊχης Abdullah Bin Zeayed, συνοδευόμενος από πλήθος μάνατζερς από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας όπως η Masdar, το Abu Dhabi Fund for Development, Etihad, και άλλες.
Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η συνάντηση πραγματοποιείται κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος των Αράβων κι όχι τόσο λόγω της ελληνικής διπλωματίας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η αραβική μεριά διείδε επενδυτικές ευκαιρίες, όμως οι συχνές αλλαγές σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών στη χώρα μας και η κυβερνητική δυσπραγία δεν έδιναν την αφορμή για την έναρξη γόνιμου διαλόγου.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πετρελαϊκής εταιρείας των Εμιράτων, της Abu Dhabi National Oil Company, η οποία έρχεται να διερευνήσει το κατά πόσο μπορούν να προκύψουν ευκαιρίες από τον διαγωνισμό για την εξόρυξη πετρελαίων στην δυτική Ελλάδα αλλά και να κάνει συζήτηση για ενεργειακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages