Σκληρές νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σκληρές νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Σκληρές νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Share This
Και νέες αυξήσεις 12-15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ακόμη δε και στο αγροτικό ρεύμα κατά 8%.
Την κάθετη αντίθεση του στο ενδεχόμενο αυξήσεως στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκφράζει ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, σε Ερώτηση του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Λάκωνας βουλευτής χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και την σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να προχωρήσουν σε αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ έως 15%, την ίδια στιγμή που πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί με την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ): «η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά που ασφυκτιούν σήμερα στη γενικότερη κατάσταση φοροεπιδρομής που υφίστανται» αναφέρει ο κ. Δαβάκης σημειώνοντας πως «θα δοθεί η χαριστική βολή στους αγρότες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διότι το ηλεκτρικό ρεύμα επηρεάζει άμεσα το κόστος παραγωγής πολλών προϊόντων γεγονός που θα συντελέσει στην εκτόξευση της τιμής των αγροτικών προϊόντων και γενικότερα των εμπορευμάτων.»
Ολοκληρώνοντας την Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης, ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να επανεξετάσει την πρόθεση της για επιβολή νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 15% δεδομένου της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ΥΠΕΚΑ , η διοίκηση ΔΕΗ και η ΡΑΕ να αναζητήσουν από αλλού και όχι από τους πολίτες, τα χρήματα για την κάλυψη των χρεών της ΔΕΗ. Να αναρωτηθούν ποιοι τα προκάλεσαν και σε κάθε περίπτωση να τους αποδοθούν ευθύνες.».
Τέλος σε ότι αφορά το αγροτικό ρεύμα ο κ. Δαβάκης τονίζει πως μια δεύτερη αύξηση στο αγροτικό τιμολόγιο θα πλήξει άμεσα τον αγροτικό τομέα αλλά και την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων ιδιαίτερα των εξαγόμενων, που αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για την επιβίωση του αγροτικού μας τομέα στη διάρκεια της συνεχιζόμενης ύφεσης: «δεν αντέχει ο αγροτικός κόσμος και δεύτερη αύξηση της τάξεως του 8% στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, όταν ήδη το 2011 το αγροτικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 6%, ενώ το αγροτικό εισόδημα σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat μειώθηκε για το ίδιο έτος κατά 5,3%»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages