Απογοήτευση στην αγορά της Καλαμάτας.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απογοήτευση στην αγορά της Καλαμάτας..

Απογοήτευση στην αγορά της Καλαμάτας..

Share This
Με ένα μείγμα απαισιοδοξίας και αβεβαιότητας υποδέχθηκαν έμποροι και καταναλωτές το 2012, καθώς το εορταστικό κλίμα δε στάθηκε ικανό να αντιστρέψει την πτωτική πορεία στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις στο «Θάρρος» της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λ. Ψυλάκη, ο φετινός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων ήταν κατά πολύ μειωμένος σε σχέση με πέρσι, ενώ την ίδια στιγμή οι καταναλωτές δηλώνουν απρόθυμοι να ξοδέψουν κάτι περισσότερο από το «αναγκαίο».
«Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας την περίοδο των εορτών φέτος ήταν κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπήρξε ανάκαμψη, αλλά δε στάθηκε ικανή να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα. Βέβαια, η εικόνα αυτή δε μας ξενίζει λόγω και του γενικότερου οικονομικού κλίματος. Όταν μειώνονται συνεχώς οι μισθοί και οι συντάξεις, είναι φυσικό επακόλουθο να υποφέρει και η αγορά. Αυτά τα στοιχεία είναι συνδεδεμένα».
Γενικά, οι εισπράξεις κατά την περίοδο των εορτών δεν κρίνονται αρκετές για να καλύψουν οι έμποροι τις υποχρεώσεις τους. Εξ ου και οι γενναίες προεκπτώσεις, καθώς έμποροι και επιχειρηματίες καλούνται να καλύψουν μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών τους.
ΠΡΟΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Με τη λήξη της αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και στην προσπάθειά του να κρατήσει «ζεστό» το κλίμα στην αγορά και να προσελκύσει έτσι καταναλωτές, για να εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα, ο εμπορικός κόσμος συνεχίζει με μπαράζ γενναίων προσφορών, με δεκαήμερα προεκπτώσεων.
Οι επιγραφές έχουν ήδη αναρτηθεί στις βιτρίνες, αναγγέλλοντας γενναίες μειώσεις τιμών, που ξεκινούν από 20% και φτάνουν έως 40% ακόμη και 50%, ποσοστά που αναμένεται να επαναληφθούν στις εκπτώσεις, οι οποίες επισήμως αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages