Προ των τελικών αποφάσεων το πολιτικό σύστημα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προ των τελικών αποφάσεων το πολιτικό σύστημα

Προ των τελικών αποφάσεων το πολιτικό σύστημα

Share This
Πολιτικοί αρχηγοί-Παπαδήμος αποφασίζουν για το δεύτερο μνημόνιο
Με νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου ή σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θα αντιμετωπιστεί η διορία των έξι ημερών που έβαλαν επιτακτικά χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου η Ελλάδα να ολοκληρώσει τις συμφωνίας για PSI, τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος 2012-2015, δηλαδή του δεύτερου μνημονίου.
Η διορία όπως και το μήνυμα περί αμετάκλητης στήριξης των κομμάτων στα νέα μέτρα (από τα οποία δεν έχουν εξαιρεθεί τα σχέδια για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα) είναι το νέο ασφυκτικό πλαίσιο που βάζει η τρόικα στην κυβέρνηση και τα κόμματα, προκειμένου να έχουν συμφωνία μέχρι τέλος της εβδομάδας και έτσι το αργότερο ως τα μέσα Φεβρουαρίου να είναι έτοιμες και οι τελικές συμφωνίες, υπογεγραμμένες.
Υπενθυμίζεται ότι, το χρονικό όριο της 13ης Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα με την υποχρέωση της Ελλάδας να πληρώσει 14,5 δισ. ευρώ στα μέσα Μαρτίου για τα χρήματα που ήδη έχει δανειστεί, χρήματα που δε θα καταφέρει να αποπληρώσει αν δεν έχει εκταμιευθεί η επόμενη δόση των περίπου 90 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages