Τρέχει η πολεοδόμηση τριών νέων περιοχών στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τρέχει η πολεοδόμηση τριών νέων περιοχών στην Καλαμάτα

Τρέχει η πολεοδόμηση τριών νέων περιοχών στην Καλαμάτα

Share This
Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας , με κυριότερο ζήτημα την απόφαση για την πολεοδόμηση τριών περιοχών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Αναλυτικά πέρασαν:
1. Πολεοδομήσεις περιοχών Καλαμάτας σε εφαρμογή του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Γίνεται η εκκίνηση της διαδικασίας για τις πολεοδομήσεις 3 περιοχών.
Α) Στην ΠΑΡΑΛΙΑ μεταξύ των οδών βόρεια της Κρήτης, νότια της Ναυαρίνου, δυτικά με το εγκεκριμένο σχ. Πόλεως και ανατολικά με την πολεοδομική μελέτη της Βέργας, συνολικής έκτασης 410 στρ.
Β) Η περιοχή μεταξύ οδού Κρήτης- Ηρώων νότια Γιαννιτσανίκων- Λακωνικής με έκταση 876 στρ.
Γ) Η περιοχή μεταξύ ΑΒΡΑΜΙΟΥ ή ΛΑΓΚΑΔΑΣ και ανατολικά αυτών με έκταση 285 στρ.
2. Απευθείας αγορά 293,10 τμ με ποσό 78000 € σε 4 εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις ως είχε αποφασιστεί με την 423/09 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το τμήμα ευρίσκεται σε ρυμοτομηθείσες ιδιοκτησίες στην οδό Τριών Ναυάρχων – Χίου και Ιερολοχιτών , στο σχ. Πόλεως Καλαμάτας.
3. Καθορισμός σήμανσης χώρων στάθμευσης (πιάτσες) ταξί στην Καλαμάτα. Καθορίστηκαν 16 σημεία (πιάτσες) για εξυπηρέτηση των δημοτών και Οδηγών ταξί. Καθορίζονται για 116 θέσεις ταξί.
4. Δημιουργία χώρου στάθμευσης μοτοσυκλετών. Με την τροποποίηση της αποφ. 359/10 Δ.Σ. προτείνεται μέχρι να αναπλασθεί η πλατεία, στην οδό Σιδ. Σταθμού να οροθετηθούν χώροι στάθμευσης μοτοσυκλετών στην δυτική πλευρά και να καταργηθούν οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης .
Κατάργηση θέσεων μοτοσυκλετών προτείνεται και στην πλατεία 23ης Μαρτίου από τον κόμβο έως την διάβαση πεζών, λόγω της δημιουργηθείσης ανάπλασης.
5. Καθορισμός προτεραιοτήτων σε διασταυρώσεις οδών στο Δημοτικό Σχολείο Λεϊκων.
6. Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης στη Μικρομάνη για το πρατήριο διανομής υγραερίου (LPG) ιδιοκτησίας Παπαστάθη 'Αννας.
7. Άδεια εισόδου-εξόδου σε οικόπεδο στο ο.τ. 1199.
8. Έγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων στην δημ οδό ο.τ. 1432 (οδός Ενιαλίου ) σε επαγγελματικό εργαστήρι ιδιοκτησίας Κουκούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages