Καβγάς Βενιζέλου - Κουβέλη στη Βουλή: Η σταύρωση, η ανάσταση και η «συναρίθμηση» με τη ΝΔ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καβγάς Βενιζέλου - Κουβέλη στη Βουλή: Η σταύρωση, η ανάσταση και η «συναρίθμηση» με τη ΝΔ

Καβγάς Βενιζέλου - Κουβέλη στη Βουλή: Η σταύρωση, η ανάσταση και η «συναρίθμηση» με τη ΝΔ

Share This
Μια δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βαγγέλη Βενιζέλο και στον Φώτη Κουβέλη δεν πέρασε απαρατήρητη την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή όταν στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στη ΔΗΜΑΡ λέγοντας για κάποιους «που έχουν την πολυτέλεια του αμφιρρέποντος λόγου». Η δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου μάλιστα δεν έμεινε χωρίς απάντηση από τον Φώτη Κουβέλη που ζήτησε και έλαβε τον λόγο από το προεδρείο της Βουλής, μολονότι είχε ήδη εκφωνήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
 «Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. "Παρών" δηλώνουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς να δηλώνουν παρών», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, φωτογραφίζοντας το κόμμα του Φώτης Κουβέλη που είχε προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε μεν ότι «το να δηλώσεις παρών λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Αλλά για να μπορέσεις να ψηφίσεις παρών, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να υπάρχει» σημείωσε. «Η κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Το σωστό θα ήταν να μην υπάρχει η κυβέρνηση και χωρίς την ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και εμμέσως κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για αδυναμία να αντιληφθεί πώς έχουν τα πράγματα. Αμέσως μετα την ολοκλήρωση της ομιλίας του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε και έλαβε τον λόγο από το προεδρείο της Βουλής. «Αφήνοντας να κριθούν όλα τα άλλα τα οποία είπε ο κ. Βενιζέλος θέλω όμως να του αναγνωρίσω το δικαίωμα όταν αναφέρεται στον πόλο, στους πόλους, καλά κάνει – αφού έτσι επιλέγει – να συναριθμείται με τη Νέα Δημοκρατία στον ίδιο πόλο στο όνομα της κυβέρνησης. Και μάλιστα με μια πρόσφατη προγραμματική συμφωνία, που έκανε μια προγραμματική συμφωνία και βάθους και στρατηγικού χαρακτήρα. Αλλά έτσι δεν γίνεται η Κεντροαριστερά», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην παρέμβασή του που διήρκεσε μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα και είχε ως μοναδικό στόχο τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages