Στην αυτοδιοίκηση τα βάρη και το Κράτος ανύπαρκτο στο μέλλον.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην αυτοδιοίκηση τα βάρη και το Κράτος ανύπαρκτο στο μέλλον..

Στην αυτοδιοίκηση τα βάρη και το Κράτος ανύπαρκτο στο μέλλον..

Share This
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται πως θα «σηκώσει» το δεύτερο κύμα κινητικότητας, καθώς περίπου 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη του 2013. Όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εθελοντικής κινητικότητας, αλλά και με την αξιολόγηση των ΟΤΑ -βάσει αριθμοδεικτών όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση τον πληθυσμό τους, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες το προσωπικό θα απολυθεί, αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος».
Η κυβέρνηση, στοχεύει στην ένταξη περίπου 5.000 δημοτικών υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας και 12.500 εργαζομένων στο Δημόσιο, μέχρι τα τέλη του 2013, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις της. Η κυβέρνηση, έκανε δεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση των ΚΕΔΕ αναφέρει πως οι υπάλληλοι οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν σε κάποιον άλλο ΟΤΑ, θα καταθέτουν αίτηση και με μια απλή διαδικασία θα μετακινούνται στον δήμο της επιλογής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, είναι να μείνουν τουλάχιστον για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και κατόπιν να μεταταγούν στον ΟΤΑ της επιλογής τους, εάν φυσικά ο δήμος έχει εγκεκριμένες πιστώσεις που επιτρέπουν την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages