ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ

Share This
Αυστηρή κριτική στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μεσσήνης για αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης, που θα επιβαρύνουν, όπως υποστήριξε, έως και 100% τους καταναλωτές, άσκησε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος.
Παραθέτοντας την πρώτη του συνέντευξη Τύπου έπειτα από ένα πεντάμηνο στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε από το δήμαρχο Γ. Τσώνη να αποσύρει την απόφαση της ΔΕΥΑΜ (που δεν έχει τεθεί ακόμη προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο), ενώ μίλησε για πολύ αργούς ρυθμούς στην εκτέλεση έργων και ελλιπή αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Αυξήσεις και οικονομική 
κατάσταση του Δήμου 
Όπως ανέφερε, «η θέση μας δεν είναι η κοινότυπα αντιπολιτευτική, αλλά αυτή που επιβάλλει η βούληση του υπόλοιπου σχεδόν 50% των δημοτών που μας έχουν επιλέξει, και βεβαίως γνώμονάς μας παραμένει το κοινό καλό», εξηγώντας πως ο συνδυασμός του στήριξε έως τώρα το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Αναφερόμενος στα των αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με «αυτές τις τεράστιες και δυσβάσταχτες αυξήσεις, που έρχονται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της κρίσης και της φορολογικής καταιγίδας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».
Εξέφρασε την άποψη ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να δείξουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο, και να στηρίξουν τους δημότες τους, αλλά και τη λύπη του «που η Δημοτική Αρχή του κ. Τσώνη ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Εμείς, συμμεριζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών μας και την αδικία που ετοιμάζουν κάποιοι να τελεστεί σε βάρους τους, θα αγωνιστούμε προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ο εν λόγω σχεδιασμός». Πρόσθεσε ακόμη πως θα γίνει κάλεσμα στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το ύψος της αύξησης σε κάθε περιοχή.
«Μέχρι τότε ευελπιστώ ο κ. Τσώνης να δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα το ζήτημα και να θυμηθεί όλα όσα έλεγε στο παρελθόν σχετικά με το κόστος του νερού, έχοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για χρήση φωτοβολταϊκών στα αντλιοστάσια», συνέχισε και εξέφρασε την απορία ως προς το τι συνετέλεσε στην αλλαγή της άποψης του κ. Τσώνη σχετικά με την τιμολόγηση του νερού, αφήνοντας υπόνοιες για «παρεμβάσεις των μυστικοσυμβούλων του», τους οποίους, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, αρνήθηκε να κατονομάσει, παραπέμποντας προς τούτο στο δήμαρχο Μεσσήνης. Από το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages