ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Share This

Κυριακή 24 Μαΐου ολοκληρώθηκε η 4η Ανθοκομική έκθεση του Δήμου Καλαμάτας με εντυπωσιακή βραδιά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Συμμετείχαν: το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών 
Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», ο Χορευτικός Σύλλογος «Λεύκιππος» με χορούς της  Ηπείρου, ο Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία» με χορούς της Θράκης, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας με χορούς από τα νησιά και την Κύπρο, ο Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» με χορούς της Κρήτης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας με χορούς της Μεσσηνίας. 
xoreftikos syllogos lefkippos 1 
xoreftikos syllogos sperxogeias 2
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Έκθεσης, τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι την στήριξαν με την παρουσία τους, τους Συλλόγους για τη συμμετοχή τους και τους επαγγελματίες. Τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη στην οποία πάνω από 50 χρόνια διοργανώνονται εκδηλώσεις σχετικά με το λουλούδι και ότι οι Καλαματιανοί στηρίζουν τον κλάδο της Ανθοκομίας. Τέλος,  κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την επόμενη μεγάλη Έκθεση Τοπικών και Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου «Άρτος-Οίνος-Έλαιον», η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου. 
xairetismos dimarxou
Το βράδυ τη Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες από το Δασάρχη Καλαμάτας Σπυρίδωνα Κατσίποδα, με τίτλο «Καθεστώς συλλογής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών» και από το Διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Λιοντήρη με θέμα τη χρήση αρωματικών φυτών.
omilies anthokomiki 1 
omilies anthokomiki 2
Επίσης το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στο πλαίσιο της Έκθεσης παράσταση Καραγκιόζη το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαΐου, από το νεαρό Καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο.  
Με τις πετυχημένες αυτές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε η Έκθεση που συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών. Κατά την διάρκειά της διεξήχθησαν πολλά εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με αξιοσημείωτη την επίδειξη συστήματος υδροπονίας από μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages