ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Οι ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, με τις οποίες το κοινό ενημερώνεται για το χρόνο που εκτιμάται ότι απομένει μέχρι να φθάσει λεωφορείο, έχουν τεθεί σε λειτουργία με επιτυχία, όπως αναφέρθηκε χθες σε
 συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο. Πρόκειται για τις πινακίδες, που αποτελούν τμήμα του έργου με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση».
Το έργο είχε προϋπολογισμό 195.717,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ και περιέλαβε, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, δεκατέσσερις τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία, δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου και ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού.
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας www.kalamata.gr, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει, μέχρι να έλθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να κάνουν χρήση των δεδομένων αυτών και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή, όπως επεσήμανε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος.
Με τον τρόπο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστική η αστική συγκοινωνία, με προφανή οφέλη για τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Καλαμάτα.
ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ
Οι δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:
1. Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα
2. Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς κέντρο
3. Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο
4. Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο
5. Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς κέντρο
6. Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς κέντρο
7. Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου Elite
8. Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών
9. Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας
10. Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages