Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Share This
Από το μισθό του Ιουλίου (τον οποίο πολλοί μισθοσυντήρητοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, λόγω της τραπεζικής αργίας και των capital controls) θα αρχίσει να παρακρατείται η αυξημένη έκτακτη εισφορά. Οι μισθωτοί θα την πληρώσουν σε δύο δόσεις: η κράτηση θα γίνεται κάθε μήνα από τα λογιστήρια έως το Δεκέμβριο. Δεν θα διενεργείται όμως αναδρομικά από 1.1.2015, οπότε οι φορολογούμενοι που θα την πληρώσουν, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά την τσέπη και το 2016, όταν θα τους έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας με την εισφορά που δεν πλήρωσαν στο α' εξάμηνο του 2015. Όπως ορίζεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ):
 - κατά την παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας, τα αυξημένα κλιμάκια όσον αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έχουν εφαρμογή από 16.7.2015 και μετά και, άρα, δεν τίθεται θέμα αναδρομικής παρακράτησης ειδικής εισφοράς. Συνεπώς, η παρακράτηση με τους αυξημένους συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διενεργείται για μισθοδοσίες που εκκαθαρίζονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.
 - τα παρακρατηθέντα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015, προκειμένου να συμψηφιστούν με τα συνολικά οφειλόμενα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προέκυψαν από τα ετήσια συνολικά καθαρά τους εισοδήματα του ίδιου έτους, κατ’ εφαρμογή των νέων διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages