“Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου” στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου” στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας

“Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου” στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας

Share This
Της Μαρίας Νίκα
Την «Ωραιότερη ιστορία του κόσμου» μπορούν να απολαύσουν από αυτή την Κυριακή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας οι μικροί θεατρόφιλοι. Πρόκειται για το έργο του πολυτάλαντου καλλιτέχνη Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης…Στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά η βασίλισσα κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δυο φιλόδοξοι παραμυθάδες, ένας από τη Δύση κι ένας από την Ανατολή, καταφθάνουν εκεί για να την ακούσουν. Η βασίλισσα τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δύο είναι καλύτερος, γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ’ αυτόν θα χαρίσει την ιστορία της, ενώ τον άλλο θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου για να ακούσουν τα δύο παραμύθια…”. Το έργο, παρατήρησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ΔΗΠΕΘΕΚ ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ανέβηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 2007, εποχή που και πάλι οι σχέσεις Ανατολής και Δύσης ήταν τεταμένες, όπως συμβαίνει και σήμερα. Στην «Ωραιότερη ιστορία του κόσμου» μάχονται δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, δύο διαφορετικές αισθητικές, δύο διαφορετικοί τρόποι σκέψης για το ποιος θα επικρατήσει. «Το τέλος είναι έκπληξη» σημείωσε ο συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο οποίος χαρακτήρισε ωραία εμπειρία τη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕΚ προσθέτοντας ότι η Καλαμάτα έχει πολύ καλούς ηθοποιούς – οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο έργο είναι Καλαματιανοί.
«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να υπάρχει θέατρο σε μία πόλη, γιατί δεν υπάρχει σε όλες, και σε όσες υπάρχει ενδεχομένως να φυτοζωεί» σχολίασε ο πρόεδρος της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος. Επισήμανε ότι το Θέατρο είναι μέσα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό, όχι ευκαιριακά λόγω της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά επειδή έτσι αξίζει στην πολύπλευρη και σημαντική ιστορία του. Χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο παραστάσεις που παρουσιάζει φέτος το ΔΗΠΕΘΕΚ, έχουν χρηματοδοτηθεί κατά 80% από το Δήμο, καθώς η στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού μειώνεται συνεχώς. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης που έχει κάνει τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, η Στέλλα Κάλτσου που υπογράφει τους φωτισμούς, ο βοηθός σκηνοθέτη Άρης Πλιός και οι ηθοποιοί Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας. Η μουσική της παράστασης είναι της Άννας Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages