ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Share This
Μία μόλις ημέρα μετά το stop των δανειστών στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τον ακατάσχετο λογαριασμό και τη διαρροή κύκλων του ΥΠΟΙΚ ότι θα αναζητηθούν έξτρα κινητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες, το θέμα κυριαρχεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα των Σαββατιάτικων εφημερίδων. Σύμφωνα με αυτά το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη πάρει το δρόμο για τη Βουλή με την έγκριση και των θεσμών.
 Τι αλλάζει σε αποδείξεις και πλαστικό χρήμα
Τα «δώρα» του νομοθέτη για τη χρήση του λεγόμενου πλαστικού χρήματος είναι από εκπτώσεις φόρου μέχρι κληρώσεις αυτοκινήτων και ακινήτων. Συγκεκριμένα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κάνουν αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ή μέσω e-banking θα προβλέπεται ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Επιπλέον, για όλους τους φορολογούμενους που κάνουν αγορές με «πλαστικό» χρήμα θα γίνονται κληρώσεις στις οποίες θα μετέχουν αυτόματα, με έπαθλο δωρεάν ψώνια, αυτοκίνητα, ακόμη και ακίνητα. Για τις δαπάνες που πληρώνονται με μετρητά οι αποδείξεις τους δεν θα λαμβάνονται υπόψη στην έκπτωση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους και φυσικά δεν θα μετέχουν στις κληρώσεις δώρων.
Όλα τα κίνητρα του ν/σ:
Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Η ρύθμιση θα ισχύει από την 1/1/2017 και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες μέσω καρτών ή e-banking για να κατοχυρώνουν την ετήσια έκπτωση φόρου. Αν δεν καλύψουν το απαιτούμενο ποσοστό, το ακάλυπτο ποσό θα φορολογείται με 22%. Το ποσοστό που θα πρέπει να καλύπτουν εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος. Για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 10%, για εισοδήματα 10.000-20.000 ευρώ το 15%, για 20.000-40.000 ευρώ το 20%, για πάνω από 40.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 30%.
Στις δαπάνες που αναγνωρίζονται για την έκπτωση φόρου περιλαμβάνονται όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών. Δηλαδή ακόμη και αγορές σε σούπερ μάρκετ, πληρωμές ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, τόκων από στεγαστικά δάνεια, ασφαλίστρων, διδάκτρων, κοινοχρήστων. Εξαιρούνται οι μεταφορές ποσών σε άλλα πρόσωπα και τα εμβάσματα. Από την υποχρέωση κάλυψης ποσοστού του ετησίου εισοδήματος με «πλαστικό» ή «ηλεκτρονικό» χρήμα εξαιρούνται οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που ζουν σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από συγκεκριμένο όριο και σε ορεινές περιοχές πάνω από ένα συγκεκριμένο υψόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages